Justus-Liebig-Universität Gießen

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Justus-Liebig-Universitetet fejrede sit 400 års jubilæum i 2007. Universitetet tog disse festligheder som en mulighed for at understrege sin individuelle fagprofil, vise sine styrker og præsentere sine forskningsindsats på topniveau.

JLU's overvældende succes i excellence-initiativet på både statslige og føderale niveauer viser, at universitetet er klar til at møde, hvad fremtiden kan bringe. Den første af de sidste valgrunder inden for rammerne af excellence-initiativet i oktober 2006 oplevede JLU stærk konkurrence med to af sine projekter, "Cardiopulmonary System" excellence cluster og "International Graduate Center for Study of Culture" . JLU er således en af de øverste institutioner blandt dem der konkurrerer over hele landet.

Forskning og undervisning

JLU kombinerer et bredt og tværfagligt spektrum af forskning og undervisning inden for juridik, økonomi og erhvervsliv, naturvidenskab og humaniora med en række underdiscipliner, der er unikke for Tyskland.

Begrebet ligestilling

JLU er blandt de tyske universiteter med den højeste andel af kvindelige studerende. Universitetet ser dette som både en chance og en udfordring - energisk at fremme en ligestillingspolitik og en varig integration af kvinder i videnssystemet.112238_Bildschirmfoto2019-03-15um16.22.14.png

Fakta og tal

Essensen af JLU - fakta og tal vedrørende undersøgelse, undervisning og forskning

Antal personer på universitetet

 • mere end 28.000 studerende (fra vinterferie 2017/18)
 • omkring 5.500 medarbejdere, herunder mere end 400 professorer

Undervisning og forskning

 • 11 fakulteter
 • 3 særlige forskningsområder med JLU som ledende institution, 7 med JLU som partner
 • 4 DFG forskningsgrupper
 • 5 forskningsuddannelsesgrupper
 • 3 graduate centre
 • 3 DFG prioriterede programmer med JLU som ledende institution

International

 • omkring 90 formelle aftaler for partnerskaber, kooperative programmer og udvekslinger over hele verden
 • 215 Erasmus partner institutioner i Europa
 • Derudover samarbejder JLU med 18 universiteter i Nordamerika og 9 universiteter i Australien under regi af Hesse's statspartnerskabsprogram
 • omkring 2600 udenlandske studerende er indskrevet på universitetet
 • Partner Universiteter af JLU: Universitetet i Lodz, Kazan Federal University, Ege University Izmir, Kansas State University, University of Madison / Wisconsin, University of Milwaukee / Wisconsin

110935_nature-3364053_640.jpg

Universitetet i regionen

Giessen er beliggende i en meget malerisk del af det centrale Hesse og tilbyder en bred vifte af kulturelle attraktioner - især for studerende.

Giessen og dens omgivelser byder på en lang række fritidsaktiviteter - hvad enten man kan stå på vandski på en af de mange søer i nærheden, rode og kano på Lahn, se på en af de mange slotte i regionen eller udføre udvidede udflugter til naturreservater og rekreative områder af den nærliggende Vogelsberg og Wetterau. Giessens biografer, teatre, klubber og museer afrunder byens kulturelle profil.

Byen Giessen

Med sine 78.500 indbyggere og 39.000 studerende har Giessen den højeste elevtæthed i alle tyske byer - en afspejling i dens kulturelle liv. Den pittoreske beliggenhed i Lahn-dalen og det omkringliggende bjergland sørger for fremragende fritidsværdi.

Placeringer

Giessen

Address
Licher Straße 76,
D-35394 Giessen

35394 Giessen, Hesse, Tyskland

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig