Birzeit University PAS

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Birzeit University blev oprindeligt etableret som en skole i 1924 af Ms Nabiha Nasir (1891- 1951), et medlem af en banebrydende familie af palæstinensiske pædagoger. I 1953 begyndte det at tilbyde første års universitetsstudier i kunst og videnskab, foruden en high school-program. Af 1961 blev Birzeit College tilbyder sekund-årige universitetsuddannelser klasser. Det følgende år blev associate grader ydes for det toårige program gør det muligt for studerende at overføre til andre universiteter i den arabiske verden og andre steder for at fuldføre deres bachelorgrad.

I 1967 Vestbredden og Gaza-striben faldt under israelsk militær besættelse, hvilket resulterede i rejserestriktioner pålagt palæstinensere bosat i disse områder. Som et resultat, de studerende var mindre i stand til at rejse til nabolandene arabiske lande til at fortsætte deres uddannelse. Denne nye politiske miljø bedt Birzeit til gradvist at fjerne sit gymnasium program og koncentrere sig om en videregående uddannelse. I 1972 kollegiet begyndte et fireårigt program, der fører til bachelorgrader tildelt fra Det Humanistiske Fakultet og Det Naturvidenskabelige Fakultet.

I 1975 blev navnet, Birzeit University officielt vedtaget og Birzeit blev den første arabiske universitet skal etableres i Palæstina. Den første graduering ceremoni blev afholdt den 11. juli., 1976 I 1978 blev de Fakulteter Commerce and Economics etableret, efterfulgt af Det Tekniske Fakultet et år senere. Universitetet begyndte at tilbyde kandidatuddannelser i 1977. I 1996 blev Det Naturvidenskabelige kandidatstudier formelt oprettet.

I 1973, ligesom Birzeit udvikling til en fuldt udbygget universitet nærmede færdiggørelse, Israel lukket campus ved militær ordre på to uger. Dette var den første af mange undertrykkende foranstaltninger mod universitetsverdenen. Mindre end et år senere, de israelske militære myndigheder deporteret universitetets præsident, Dr. Hanna Nasir, der forblev i eksil i nitten år. Fra 1979-1992 blev universitetet lukket af den israelske besættelse myndigheder flere gange. For det femtende og sidste gang, det israelske militær lukkede universitetet fra 8 jan 1988 til April 29, 1992, som det var tilfældet med alle palæstinensiske institutioner for videregående uddannelser. I løbet af denne længere periode med lukning, universitetet fortsatte med at operere under jorden med små studiegrupper i interimistiske arrangementer uden for campus. Under sådanne betingelser, tog mange studerende mere end den sædvanlige tid til at opgradere.

Universitetet dag

I dag, Birzeit University er en blomstrende institution, med mere end 900 undervisere og medarbejdere og omkring 10.103 studerende, hvoraf 64 procent er kvinder (6.497 studerende) og 36 procent er mænd (3.606 studerende), der kommer fra alle regioner i Vestbredden. Universitetet er placeret i udkanten af ​​Birzeit City, 10 kilometer nord for Ramallah og 26 km nord for Jerusalem. Forpligtet til faste principper om akademisk frihed, universitetet har til formål at forberede den unge palæstinensiske generation til at blive ansvarlige ledere og borgere. Da det opfordrer sine elever langs stien af ​​akademisk ekspertise, det understreger også behovet for social bevidsthed og national forpligtelse.

Vores liste over kurser kan nævnes:

Moderne standardarabisk Dagligdags arabisk palæstinensiske samfund Palæstina Spørgsmål Kvinder i Arab Society Arab Society palæstinensiske Kulturvidenskab moderne og nutidig arabisk Thought

Placeringer

Birzeit

Address
Birzeit University PO Box 14
Birzeit, Palæstina