Læs den officielle beskrivelse

Universitetet i Pisa er en offentlig institution med 20 afdelinger , med forskningscentre på højt niveau inden for landbrug, astrofysik, datalogi, ingeniørvidenskab, medicin og veterinærmedicin. Desuden har universitetet tætte forbindelser med forskningsinstitutternes pisaninstitutter med mange kulturinstitutioner af national og international betydning og med industrien, især informationsteknologi , der gik gennem en fase med hurtig ekspansion i Pisa under nitten seksti og halvfjerdserne.

Universitetet i Pisa blev officielt oprettet i 1343 , selvom en række lærde hævder, at dets oprindelse dateres tilbage til det 11. århundrede.

De tidligste beviser for en Pisan "Studium" dateres til 1338, da den berømte jurist Ranieri Arsendi overførte til Pisa fra Bologna. Han blev sammen med Bartolo Da Sassoferrato , en lektor i civilret, betalt af kommunen for at undervise i offentlige lektioner.

Den pavelige tyr ' I supremae dignitatis ', som blev tildelt af pave Clement VI den 3. september 1343, anerkendte Pisa 'Studium' som en ' Studium Generale '; en institution for videreuddannelse, der er grundlagt eller bekræftet af en universel myndighed, paveskabet eller imperiet. Pisa var en af ​​de første europæiske universiteter, der kunne prale af denne pavelige attestation, som garanterede den universelle, juridiske værdi af sine uddannelsesmæssige kvalifikationer.

De første undervisede emner var: teologi, civilret, canon lov og medicin. I 1355 begyndte den velkendte kommentator Dante's Divine Comedy Francesco Da Buti at undervise på "Studium".

Pisa og dets "Studium" gennemgik en kriseperiode omkring det 15. århundrede. Florentinernes erobring af byen ødelagde dets økonomiske og sociale liv. Faktisk er der mangel på dokumentation for universitetets regelmæssige funktion i årtier.

I 1473 genoptog Pisan Studium sin systematiske udvikling takket være Lorenzo dei Medici , og bygningen af ​​en bygning til undervisning blev afholdt i 1486. ​​Bygningen blev senere kendt som Palazzo della Sapienza Piazza del Grano i det fjortende århundrede. Billede af en cherub blev placeret over porten "Dell'Abbondanza", der fører til Piazza, stadig i dag symbolet på universitetet .

Efter oprør mod Firenze i1494 og efterfølgende krig led Pisan Studium en periode med tilbagegang og blev overført til Pistoia, Prato og Florence. Den ceremonielle genåbning af universitetet, den 1. november 1543, regeret af Duke Cosimo I dei Medici , blev betragtet som en anden indvielse. Kvaliteten af ​​universitetet blev fremmet ved loven fra 1545, og pisan-athenaeum blev en af ​​de vigtigste i Europa til undervisning og forskning. Stolen for "Semplici" (Botanik) blev holdt af Luca Ghini , grundlægger af verdens første botaniske have, efterfulgt af Andrea Cesalpino , som pionerer den første videnskabelige metode til klassificering af planter og betragtes som en forløber ved opdagelsen af ​​blodcirkulationen . Gabriele Fallopio og Marcello Malpighi foredragte i Anatomi og Medicin.

Galileo Galilei, som blev født og studeret i Pisa, blev professor i matematik ved Pisan Studium i 1589.

Universitetets rolle som en statsinstitution blev stadig mere accentueret under Medici storhertugdagsperioden. En protektionistisk politik sikrede en konsekvent kerne af lærde og lærere: Lovgivningen udstedt af Cosimo I, Ferdinando I og Ferdinando II forpligtede dem, der havde til hensigt at opnå en grad til at deltage i Studium of Pisa. I denne periode ses forskellige berømte talforelæsninger i Pisa, især inden for lov og medicin .

Universitetets udvikling fortsatte under Lorenas. De afsluttede opførelsen af ​​det astronomiske observatorium (et projekt indledt af Medicis) samt berigelse af universitetsbiblioteket med vigtige publikationer, udvikling af Botanisk Have og Naturvidenskabsmuseum og oprettelse af nye stole, såsom eksperimentel fysik og kemi.

Anneksationen af ​​Toscana til Napoleon Empire resulterede i omdannelsen af ​​Studium til et kejserligt akademi: Athenæum blev en filial fra Paris Universitet, og kurser og studieprogrammer blev struktureret efter den franske offentlige uddannelsesmodel. Der blev etableret fem nye fakulteter (teologi, lov, medicin, videnskab og litteratur) sammen med undersøgelser, forskellige kvalifikations titler og afhandlinger. I 1813 blev 'La Scuola Normale Superiore ' oprettet som en gren af ​​'Ecole Normale de Paris'.

Restaureringen kunne ikke annullere virkningerne af Napoleons oplevelse. Den første kongres af italienske forskere blev afholdt i Pisa i 1839 . 421 forskere og over 300 eksperter fra forskellige discipliner diskuterede zoologi, komparativ anatomi, kemi, fysik, matematik, agronomi, teknologi, botanik, vegetation fysiologi, geologi, mineralogi, geografi og medicin.

I 1839 - 1840 førte uddannelsesdirektøren Gaetano Giorgini til den vigtigste reform på universitetet i Pisa ved at øge antallet af fakulteter til seks (teologi, lov, litteratur, medicin, matematik og naturvidenskab) og skabte verdens første formand for landbrug og fåravl.

I 1846 blev Scuola Normale genåbnet. I mellemtiden spredte liberale og patriotiske idealer sig på Athenaeum og en bataljon af universitetet - sammensat af forelæsere og studerende - skelnet sig i slaget ved Curtatone og Montanara i 1848 .

Under 'Second Restoration', i 1851, forenede Leopoldo II universiteterne i Pisa og Siena i et unikt etruskisk athenæum, der var motiveret dels af økonomiske grunde, men primært til politisk kontrol. Teologiens og lovens fakulteter hvilede i Siena; mens de af litteratur, medicin, matematik og naturvidenskab forblev i Pisa. Efter den florentinske opstand og storhertugens flygtning i 1859 var en af ​​de oprindelige foranstaltninger, som den foreløbige regering pålagde, tilbagebetaling til byen Pisa af dets Studium med alle seks fakulteter.

Ved kongeriget Italiens fødsel blev universitetet i Pisa en af ​​de nye staters mest prestigefyldte kulturinstitutioner . Mellem anden halvdel af den nittende og første halvdel af det tyvende århundrede undervisede følgende prestigefyldte foredragsholdere i Pisa: advokaterne Francesco Carrara og Francesco Buonamici , filologerne Domenico Comparetti og Giovanni D'Ancona , historikere Pasquale Villari , Gioacchino Volpe og Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , økonom Giuseppe Toniolo og matematikere Ulisse Dini og Antonio Pacinotti . Det første europæiske institut for historisk lingvistik blev grundlagt i Pisa i 1890 .

I fascismens år var Pisa Athenaeum et aktivt center for politisk debat og antifascistisk organisation .

Efter anden verdenskrig vendte universitetet i Pisa tilbage til avantgarde på mange områder af viden . Til fakulteterne for ingeniør og apotek, etableret før krigen, blev der tilføjet økonomi, fremmedsprog og litteratur og politik. I 1967 blev "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" grundlagt, som sammen med 'La Scuola Normale' dannede et højt prestigefyldt lærings- og undervisningscenter.

Programmer undervist i:
  • Italiensk
  • Engelsk

Denne skole tilbyder også:

Foundation Year

University of Pisa Summer & Winter Schools

Grundkursus i humaniora (FCH) ... [+]

Grundkursus i Humaniora (FCH) - 60 FC cr

Modulerne er opdelt på følgende måde:

- Italiensk litteratur: en introduktion 12 FC cr - Moderne europæisk historie 9 FC cr - Græsk og Romersk Arkæologi 6 FC cr - Kunsthistorie: en introduktion 6 FC cr - Introduktion til filosofisk tanke 3 FC cr

De resterende 24 point består af kurser i italiensk sprog og kultur for at udgøre 60 studiepoeng.

Hvad er grundkursuset?

Grundkursuset er et studieprogram bestående af to fagområder: Humaniora (Fakultet i Humaniora-FCH) og Videnskab (Grundkursus i Science-FCS), undervist på engelsk og primært rettet mod kandidater, der ikke har minimumskravene skitseret i gældende lovgivning for tilmelding til italienske universiteter.... [-]

Italien Lucca Pisa
Kontakt skolen
Engelsk,Italiensk
Fuldtid
1 år
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Grundkursus i videnskab (FCS) ... [+]

FC forbereder eleverne interesseret i at studere et uddannelsesprogram inden for landbrug, datalogi, økonomi, teknik, matematik, medicin, naturvidenskab, farmaci og fysik. Kursets indhold tager højde for optagelsesprøven til medicin og de evalueringstest, som eleverne skal tage for at få adgang til et uddannelsesprogram.

Kurser er opdelt på følgende måde:

- Grundlæggende matematisk sprog, modellering og begrundelse 12 FC cr - Fysik 9 FC cr - Kemi 6 FC cr - Biologi 6 FC cr - Økonomi og økonomi 3 FC cr

De resterende 24 point består af kurser i italiensk sprog og kultur for at udgøre 60 studiepoeng.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk,Italiensk
Fuldtid
1 år
på universitet
Læs mere på dansk

Kursus

University of Pisa Summer & Winter Schools

Solidariteten i EU-loven er fortsat en af de mulige løsninger på mange af de aktuelle kritiske udfordringer: styring af migrationer, flygtninge, naturkatastrofer og menne ... [+]

Om

Solidariteten i EU-loven er fortsat en af de mulige løsninger på mange af de aktuelle kritiske udfordringer: styring af migrationer, flygtninge, naturkatastrofer og menneskeskabte katastrofer, terrorisme og klimaændringer. Med denne baggrund i tankerne giver denne skole de studerende alle de væsentlige værktøjer til at styre solidaritet inden for ethvert anvendelsesområde i EU gennem forelæsninger af autoritative lærere (især indflydelsesrige lærde og fremtrædende organisations officerer).

Sigte

Skolen har til formål at give dyb og bred viden om solidaritet i EU-lovgivningen og skabe grundlaget for fremtidige implementeringer af emnet, både i EU og i partnerlande. Skolen fremmer en solidaritet EU-lovgivningsvinkel i EU-studerende og ikke-EU-relaterede studerende og interessenter, som giver dem alle de væsentlige redskaber til at styre solidaritet inden for ethvert EU-anvendelsesområde.... [-]

Italien Pisa
Februar 2020
Engelsk
Fuldtid
4 dage
på universitet
Læs mere på dansk

Summer course

University of Pisa Summer & Winter Schools

Som følge af succesen af ​​de to første udgaver i Pisa (2016 og 2017) med deltagelse af omkring 120 studerende fra hele verden samt af udgaven af ​​2018 hold i Litauen me ... [+]

Om

Som følge af succesen af ​​de to første udgaver i Pisa (2016 og 2017) med deltagelse af omkring 120 studerende fra hele verden samt af udgaven af ​​2018 hold i Litauen med deltagelse af skolens grundlæggere Som lærer realiserer Institut for Statskundskab ved universitetet i Pisa IV International Summer School på Grounded Theory og Qualitative Methods. Sommerskolen er et intensivt 5-dages kursus (med morgen og eftermiddagssessioner), hvor øvelser og arbejdsgrupper afveksles med forelæsninger. Kvalitative forskere oplever ofte fælles problemer som at gå tabt efter indsamling og kodning af data, med udsigt til muligheder for at udvikle deres ideer og producere uhæmmede og dagligdags rapporter. Grounded Theory metoder hjælper dig med at fremskynde analysere data og skrive en rapport. Denne sommer skole fokuserer på at forbedre færdigheder i at bruge grounded theory strategier til at hjælpe dig med at øge incisiveness, klarhed og kreativitet i dit arbejde. Denne skole vil hjælpe dig med at bevare fleksibiliteten i Grounded Theory, samtidig med at du fremmer den konceptuelle dybde og omfanget af din analyse. Vi vil understrege, hvordan man (1) udvikler og anerkender kraftfulde koder, (2) engagerer sig i komparativ analyse, (3) styrker dine emergent konceptuelle kategorier, og (4) integrerer disse kategorier i en sammenhængende og overbevisende rapport i kvalitativ analyse, (6) kommunikere dine resultater og (7) håndtere CAQDAS for at forbedre dine analyser. Vi vil også tage fat på pasningen mellem jordet teori og symbolsk interaktionisme og hvordan metoden og perspektivet supplerer hinanden. Sommerkolen tjener bedst deltagere, der er midt i et... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
5 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Formålet med denne mindreårige er at give viden og værktøjer til at starte og drive et turismefirma med fokus på sport. ... [+]

Sigte

Formålet med denne mindreårige er at give viden og værktøjer til at starte og drive et turismefirma med fokus på sport.

Hvem kan ansøge

Universitetsstuderende interesseret i turismeområde og ledelse

Sprog

engelsk

Programintensitet

Fuld tid

Adgangskrav

være universitetsstuderende

ECTS

15

Gebyrer

2640 Euro

(gebyrer 1000, indkvartering 1640)

koordinator

Prof. Enrica Lemmi

e-mail:

enrica.lemmi@unipi.it

Periode

23. september-03 november 2019

Deadline

31. juli 2019

[-]
Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
6 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen er et landskabsdesignværksted, der tager sigte på at undersøge de komplekse forhold mellem det byggede miljø og vandet, i den bredeste betydning af miljøress ... [+]

Om

Sommerskolen er et landskabsdesignværksted, der tager sigte på at undersøge de komplekse forhold mellem det byggede miljø og vandet, i den bredeste betydning af miljøressourcer, og dermed også sø, floder, søer og vandressourcer. Studerende vil være involveret i udviklingen af ​​et projekt om en toscansk casestudie med støtte fra lærere og vejledere fra Pisa Universitet og gæsteprofessorer fra andre nationale og internationale universiteter. Sommerskolen er organiseret i to dele. Første del er primært rettet mod den kritiske læsning og viden om det område, der er valgt som et case study, for at identificere sine værdier og kritik. I denne første del vil der også blive lavet grundlæggende grunde til 3D Photogrammetry og UAV undersøgelsesmetoder til analyse af casestudiet både i arkitektonisk og bymæssig skala. I den anden del vil den studerende arbejde for udvikling af et projekt med forbedring af det valgte område som case study. Under hele perioden arrangeres lektioner opportunalt for at give teoretisk og metodologisk støtte til projekternes udvikling. Resultaterne vil blive diskuteret offentligt i en åben endelig begivenhed.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen omfatter et program af tværfaglige studier inden for en uge. Skolen vil blive afholdt ved Pisa Universitet, og er udformet til at uddanne kandidatstuderende, ... [+]

Om

Sommerskolen omfatter et program af tværfaglige studier inden for en uge. Skolen vil blive afholdt ved Pisa Universitet, og er udformet til at uddanne kandidatstuderende, især ph.d.-studerende, med interesser inden for arv videnskab. Sommerskolen har til formål at give studerende fra forskellige uddannelsesmæssige baggrunde (kandidater inden for teknisk-videnskabelig og humanistisk) de specifikke færdigheder til at starte og udvikle projekter til korrekt diagnose og konservativ forvaltning af kulturarven. Skolen giver undervisning om at overføre viden til karakterisering af materialer til de teknikker, der er egnede til deres karakterisering, til vurdering af deres tilstand af ændring. Der lægges særlig vægt på undersøgelsen af ​​produkter og teknologier, der skal anvendes til bevaring. Hvert år vil skolen være dedikeret til et andet emne inden for arv videnskab. I 2019 vil skolen være fokuseret på studiet af organiske materialer i arkæologi.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
5 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen "Egyptologer som museumskonsulenter: en afslappende træning" er et akademisk program, der tilbydes af universitetet i Pisa i samarbejde med Museo Egizio i To ... [+]

Om

Sommerskolen "Egyptologer som museumskonsulenter: en afslappende træning" er et akademisk program, der tilbydes af universitetet i Pisa i samarbejde med Museo Egizio i Torino. Hovedformålet med skolen er at give en teoretisk og praktisk tilgang til gamle egyptiske objekter som en del af en samling. Hvert objekt er en ophobning af forskellige historier, både gamle og moderne, lige fra produktion, brug, deponering, opdagelse til opkøb, bevarelse og udstilling. Skolen vil tilbyde den enestående mulighed for at tackle egyptiske genstande fra alle disse forskellige vinkler, fra teoretiske til mere pragmatiske perspektiver, og udsætte deltagerne for en række museumspraksis takket være en fordybende oplevelse i et museumsmiljø.... [-]

Italien Lucca Torino
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
1 uge
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Summer School of Archaeology i Abruzzo er et akademisk program, der tilbydes af universitetet i Pisa i samarbejde med superintendence af Abruzzo arkeologiske arv. Studere ... [+]

Om

Summer School of Archaeology i Abruzzo er et akademisk program, der tilbydes af universitetet i Pisa i samarbejde med superintendence af Abruzzo arkeologiske arv. Studerende vil modtage intensiv tværfaglig uddannelse med forelæsninger, laboratorier, to forskellige udgravningsaktiviteter. For at afslutte programmet planlagde vi et weekendbesøg på det arkæologiske område. Med vores skole vil eleverne udvikle de grundlæggende rammer for viden og færdigheder til deres fremtidige faglige arbejde inden for arkæologi.

Sigte

Med vores skole vil eleverne udvikle de grundlæggende rammer for viden og færdigheder til deres fremtidige faglige arbejde inden for arkæologi.... [-]

Italien Lecce Nei Marsi
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
4 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vores sommerskole er et praktisk kursus med fuld immersion, der dækker bioteknikker, der kan anvendes til undersøgelse af adskillige biologiske emner relateret til celleb ... [+]

Om

Vores sommerskole er et praktisk kursus med fuld immersion, der dækker bioteknikker, der kan anvendes til undersøgelse af adskillige biologiske emner relateret til cellebiologi, genekspression og funktionsanalyse, genotoksicitet og ultrastrukturelle observationer.

Kurset deles i:

en teoretisk del afholdt i foredrag om moderne teknologien praktisk del, hvor deltagerne vil være vært i laboratorierne og vil være direkte involveret i udformningen og udførelsen af ​​adskillige forsøgsprotokoller vedrørende foredragets hovedemner.Sigte

Formålet med sommerskolen er at introducere studerende til at få information og praksis om moderne tilgange vedrørende cellebiologi, cytogenetik, molekylærbiologi og ultrastruktur... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
13 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Bidraget til beregningsmetoderne til narkotikamisbrug er ikke længere et spørgsmål om tvivl, og de store verdens farmaceutiske og bioteknologiske virksomheder anvender be ... [+]

Om

Bidraget til beregningsmetoderne til narkotikamisbrug er ikke længere et spørgsmål om tvivl, og de store verdens farmaceutiske og bioteknologiske virksomheder anvender beregningsværktøjer. Computerstøttet lægemiddeldesign omfatter beregningsmetoder og ressourcer, som bruges til at lette udformningen og opdagelsen af ​​nye terapeutiske løsninger. Denne sommerskole dækker alle de vigtigste beregningsmetoder, der anvendes til lægemiddelopdagelse, og leverer et grundlæggende niveau af viden om dette forskningsfelt.

Sigte

Dette kursus deles i teoretiske og praktiske lektioner og giver deltagerne mulighed for selvstændigt at udvikle deres egne beregningsstudier.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
6 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Data Science Summer School tilbyder et bredt tværfagligt perspektiv på de forskellige søjler inden for datalogi, herunder data minedrift og stor dataanalyse, maskinindlær ... [+]

Data Science Summer School tilbyder et bredt tværfagligt perspektiv på de forskellige søjler inden for datalogi, herunder data minedrift og stor dataanalyse, maskinindlæring og AI, netværksvidenskab og komplekse systemer, digital etik, datalogisk samfundsvidenskab og anvendt datalogi med foredrag af højtstående internationale forskere.

Sigte

Datalogi opstår som en forstyrrende konsekvens af den digitale revolution. Det er baseret på kombinationen af stor datatilgængelighed, avancerede dataanalyseteknikker og skalerbar computerinfrastruktur. Databehandling ændrer sig hurtigt som vi gør forretninger, socialiserer, udfører forskning og styrer samfundet. Det ændrer også den måde, hvorpå videnskabelig forskning udføres. Model-drevne tilgange suppleres med datastyrede tilgange. Et nyt paradigme er opstået, hvor teorier og modeller og bunden til opdagelsen af viden fra data støtter hinanden hinanden. På grund af den tværfaglige karakter af datalogi udnytter denne data og modeller til at fremme viden inden for forskellige discipliner eller på tværs af forskellige discipliner (fx biologi, økonomi, medicin osv.). Hovedskemaerne i sommerskolen er relateret til stor dataanalyse (dvs. udvinding af viden fra store data, maskinindlæring og giver et overblik over de vigtigste teknikker, der bruges til automatisk at lære og forbedre fra erfaring og komplekse systemer; metoder og teknologier, der er særligt relaterede til netværk videnskab). Desuden vil forelæsninger fremhæve de etiske implikationer, datavidenskaben kan føre, og de modforanstaltninger, som hver datavidenskabsmand kan anvende til at udføre analyse med hensyn til de personer, der er involveret i dataene.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
1 uge
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kurset vil dække hele cyklus af et kvalitativt forskningsprojekt; fra design til dataindsamling, analyse, rapportering og formidling. I særdeleshed vil deltagerne blive i ... [+]

Om

Kurset vil dække hele cyklus af et kvalitativt forskningsprojekt; fra design til dataindsamling, analyse, rapportering og formidling. I særdeleshed vil deltagerne blive introduceret til forskellige dataindsamlingsstrategier (interviews, dokumenter, visuelle data, observationer osv.), Forskellige metoder til dataanalyse (indholdsanalyse, etnografi, kritisk diskursanalyse osv.) Og de vil lære, hvordan tolkning , evaluering og formidling af resultaterne af den kvalitative undersøgelse. Endelig vil et softwareværktøj (Nvivo) til kvalitativ forskningsanalyse blive præsenteret, og deltagere vil blive introduceret til brugen af ​​det.

Sigte

Kvalitative metoder udgør en værdifuld og meningsfuld forskningsmetode i samfundsvidenskab. Formålet med dette kursus er at introducere Ph.D. studerende og junior fakultet til mangfoldigheden af ​​måder at gennemføre kvalitativ forskning på.... [-]

Italien Lucca Pisa
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
5 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommerskolen i osteoarkæologi og paleopatologi er et akademisk program med det formål at opnå elever i antropologiske og paleopatologiske laboratoriemetoder. Det er en fr ... [+]

Om

Sommerskolen i osteoarkæologi og paleopatologi er et akademisk program med det formål at opnå elever i antropologiske og paleopatologiske laboratoriemetoder. Det er en fremragende mulighed for studerende at få praktisk erfaring i en bioarkæologisk undersøgelse ved at arbejde side om side med førende forskere på området. Lab-aktiviteterne og foredragene udføres på Laboratoriet for Paleopatologi (inden for Pisa Medical School). Sommerskolen vil finde sted i løbet af 3 uger for at give de studerende det grundlæggende kendskab til skeletanatomi, fysisk antropologi og paleopatologi, der er nødvendige for at nærme sig osteologiske analyser. De undersøgte skeletmaterialer omfatter prøver fra toscanske udgravninger, der går tilbage til middelalderen. Aktiviteterne vil blive gennemført under tilsyn af et erfarent personale fra Division of Paleopathology, med tilsyn af professor Gino Fornaciari.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
3 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Dette kursus er resultatet af et partnerskab med FN-Habitat og Pisa Universitet. Det tackler det komplekse spørgsmål om styrende klimaforstærkelige byer, hvor man sammenl ... [+]

Om

Dette kursus er resultatet af et partnerskab med FN-Habitat og Pisa Universitet. Det tackler det komplekse spørgsmål om styrende klimaforstærkelige byer, hvor man sammenligner bedste praksis og løsninger på sammenlignende vis. Kurset retter sig primært til politiske beslutningstagere, embedsmænd og praktikere, der præsenterer teoretisk og akademisk indhold med en praktisk og praktisk tilgang. Specifikke indhold inden for det generelle tema vil blive identificeret årligt og aftalt af arrangørerne i hver udgave baseret på aktuelle udviklinger i området.

Sigte

Kurset har til formål at give deltagerne analytiske redskaber til bedre at forstå og imødegå de styringsmæssige udfordringer klimaforandringer producerer i bymæssige og storbymæssige dimensioner. Det koncentrerer sig specifikt om, hvordan man bedst styrer klimaforanderlige byer.... [-]

Italien Lucca
December 2019
Engelsk
Fuldtid
5 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Skolen har til hensigt at lære nogle udvalgte og professionelle værktøjer, der er nyttige i undersøgelsen af ​​historiske landskaber og tidligere arkitekturer i komplekse ... [+]

Om

Skolen har til hensigt at lære nogle udvalgte og professionelle værktøjer, der er nyttige i undersøgelsen af ​​historiske landskaber og tidligere arkitekturer i komplekse områder som de bjergrige, udnytte de digitale fremskridt og de nye teknologier, men også på de vigtigste behov i dette forskningsområde, der fremmer et tættere samarbejde med de offentlige institutioner og fagfolk inden for arealplanlægning og fremme af kulturarven. Forelæsninger om morgenen af ​​direktører og instruktører om deres forskning vil give de studerende indsigt i teorien og øvelsen om de valgte emner. Praktisk, praktisk erfaring på området vil blive suppleret med aktivitet på en computer ved hjælp af ny software og / eller nye digitale værktøjer om eftermiddagen.... [-]

Italien Lucca Massa
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
1 uge
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kurset vil påpege de seneste undersøgelser og kliniske anvendte spørgsmål om muskeløvelsens rolle for både raske forsøgspersoner og patienter, der er ramt af forskellige ... [+]

Om

De europæiske landdistrikter er beboet med små gårde. De bidrager til produktion af mad, som senere er selvforbrugt eller erhvervet af forbrugere i både landdistrikter og (peri) byområder. For blot at de opererer i landdistrikter, er småbedrifter en del af landdistriktets dynamik (f.eks. Økonomisk, social og miljømæssig), der påvirker landdistrikterne. Med andre ord går det i landdistrikterne i Europa med spørgsmål vedrørende landbrug og fødevareproduktion og -forbrug, mange landdistrikter og virksomheder der opererer der, der bidrager til fødevareforsyning og erhvervelse.

Summer School undersøger, om og hvordan små bedrifter påvirker bæredygtig landdistrikternes overgang, samtidig med at de bidrager til fødevareforsyning og erhvervelse. Programmet går især elever langs undersøgelsen af fire temaer. Disse temaer falder ind under de fire ovennævnte faktorer, som påvirker bæredygtigheden af landdistrikterne og holder fokus på små landbrug. Temaerne kan syntetiseres som følger: 1. Små gårde, bæredygtig turisme og territorial valorisering. Dette tema undersøger, hvordan små bedrifter bidrager til at skabe muligheder for en bæredygtig, oplevelsesmæssig og flersæsonmæssig kvalitets turistsektor. Dette tema omfatter analyse af forsyningssystemer for landdistrikterne med særlig henvisning til lokale produktions- og agro-fødevareforsyningskæder og andre traditionelle lokale produkter; multifunktionalitet og diversificering af landbrug, agroturisme, social landbrug, analyse af kortforsyningskæder2. Små gårde og politisk dagsorden. Dette tema fokuserer på, om og hvilke politiske handlinger direkte støtter (f.eks. Subsidier) eller indirekte (f.eks. Ved at nævne små landbrug som led i bredere politiske strategier) små bedrifter.3. Små gårde, økonomisk levedygtighed og socio-kulturel egnethed.... [-]

Italien Lucca Sillico
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
1 måned
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Videnskab, teknologi og relateret ekspertise har taget en stadig fremtrædende rolle i samfundet. Offentlig ubehag med og kontroverser over den måde, hvorpå videnskab og t ... [+]

Om

Videnskab, teknologi og relateret ekspertise har taget en stadig fremtrædende rolle i samfundet. Offentlig ubehag med og kontroverser over den måde, hvorpå videnskab og teknologi fremskridt og ekspertise anvendes til at imødegå samfundsmæssige behov, forventninger og krav er vokset forholdsmæssigt. Institutioner som Den Europæiske Union har anerkendt dette som et stort spørgsmål, hvilket fører til, hvad der i øvrigt er blevet afbildet som en tillidskrise i videnskaben og for nylig en krise af rationalitet i at løse offentlige problemer. Der er i løbet af årene udviklet en række teoretiske rammer og tilgange. Selvom disse kan variere betydeligt, hvordan problemet opstår, og svaret er opfattet, er der en udbredt aftale om, at enhver forenkling af grænsefladen mellem videnskab og samfund skal opgives, og at mere inklusiv tilgang skal være fungerede. Som følge heraf har der været en stor stigning i bevidsthed, konceptuelle rammer, værktøjer og færdigheder i formidling af videnskab, måling af offentlige reaktioner og involvering af mennesker inden for videnskab og teknologi-relateret politikdannelse. Alligevel fremkommer offentlige spørgsmål (fortsat) som videnskabs-, innovations- og industripolitikker fortsætter og udfordrer kapaciteten til frugtbart at anvende videnskabelig og teknisk ekspertise i en socialt foruroligende sammenhæng. Sommerskolen vil give en opdateret analyse af dette problematiske, med fokus på rammer, tilgange, metoder og erfaringer. Aktiviteterne bliver artikuleret om morgenen og eftermiddagen. Morgenmøderne vil blive afsat til forelæsninger. Eftermiddagssessionerne udvikler emnerne om morgenen gennem gruppearbejde. Deltagelse vil blive evalueret gennem de producerede værker og en afsluttende eksamen.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
5 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Målet med sommerskolen er at give deltagerne et bredt overblik over de nuværende strategier for undersøgelsen af romerske boliger, haver og bylandskaber. Grundlæggende sp ... [+]

Om

Målet med sommerskolen er at give deltagerne et bredt overblik over de nuværende strategier for undersøgelsen af romerske boliger, haver og bylandskaber. Grundlæggende spørgsmål er: Hvilke metoder til indsamling af data bidrager til den videnskabelige rekonstruktion af byggede miljøer? Hvilke teknologier til visualisering af data gør det muligt at hente den sanselige dimension af bylandskaber? Hvordan kan arkæologiske data være tilgængelige for specialister fra andre discipliner involveret i forskning, bevarelse og forvaltning af byggede arv? Hvilke værktøjer er hensigtsmæssige til deling af data med henblik på bæredygtig opbevaring? Pompeji er et ideelt eksempel på grund af den uovertruffen tilgængelighed af kontekstuelle arkæologiske data samt den århundredes lange historie med udforskning, forskning og restaureringer.... [-]

Italien Pompei
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
3 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Stratigrafiske udgravninger af de romerske bygninger beliggende i havnekvarteret Vada Volaterrana; Klassificering af bygninger og fund, Ikke-destruktiv diagnostisk teknik ... [+]

Om

Stratigrafiske udgravninger af de romerske bygninger beliggende i havnekvarteret Vada Volaterrana; Klassificering af bygninger og fund, Ikke-destruktiv diagnostisk teknik anvendt til arkæologisk forskning (især de georadarundersøgelser foretaget af Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), Digital styring af dokumentationen

Sigte

Undervisningsmetoder for arkæologisk forskning i romerske byer og landskaber

Hvem kan ansøge

Studerende fra europæiske og udenlandske universiteter

Sprog

engelsk

Programintensitet

Fuld tid

Adgangskrav

Kendskab til gammel historie og kulturer

ECTS

6

koordinator

Prof. Simonetta Menchelli

email: arturo.marzano@unipi.it... [-]

Italien Livorno
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
3 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Fysikstuderende vil blive uddannet i de forskningsgrupper, der arbejder med de nye Fermilab-initiativer, mu2e, muon (g-2), Nova-eksperimenterne samt fremtidige neutrino-f ... [+]

Om

Fysikstuderende vil blive uddannet i de forskningsgrupper, der arbejder med de nye Fermilab-initiativer, mu2e, muon (g-2), Nova-eksperimenterne samt fremtidige neutrino-fysikeksperimenter eller i Fermilab-gruppen, som samarbejder med cms-eksperimentet hos CERN , eller i teoriegruppen. For nogle studerende kan praktikpladsen finde sted i andre os laboratorier eller universiteter. ingeniørstuderende vil blive uddannet i Fermilab accelerator divisionen, teknisk division eller computing division eller i grupper, der arbejder på anvendt forskning i andre os laboratorier eller universiteter. hver praktikant vil blive ledet af en mentor, en medarbejder i det amerikanske laboratorium. mentoren er ansvarlig for hele praktikopholdet for praktikanten for de 9 ugers varighed på os jord. hver praktikant vil præsentere en skriftlig rapport, som vil blive genstand for evaluering af et universitet i Pisa-udvalget.... [-]

USA Batavia
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
1 måned
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

To ugers uddannelses- og værksted aktiviteter samt netværk, socialisering, matchning og afslapning. I begyndelsen af ​​den første uge vil blive præsenteret de udfordringe ... [+]

Om

To uger af uddannelse og værksted aktiviteter samt netværk, socialisering, matchmaking og afslapning. I begyndelsen af ​​den første uge vil blive præsenteret for de udfordringer, som de involverede virksomheder indleder, og hvor kursdeltagerne bliver indkaldt til at arbejde i grupper på 4-5 personer. I slutningen af ​​den første uge vil det første udkast til projektet, som grupperne udfører, blive præsenteret. I slutningen af ​​anden uge vil den endelige version af projekterne blive præsenteret. Digital Humanities Teoretisk-praktiske lektioner om de mest avancerede værktøjer, teknologier og metoder i den digitale humaniora verden.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
2 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Feltskolen i middelalderlig arkeologi og bioarkæologi ved Badia Pozzeveri (Lucca, Italien) er et akademisk program med det formål at træne eleverne på det arkæologiske og ... [+]

Om

Feltskolen i middelalderlig arkeologi og bioarkæologi ved Badia Pozzeveri (Lucca, Italien) er et akademisk program med det formål at træne eleverne på det arkæologiske og bioarkæologiske område og laboratoriemetoder. Udgravninger vil finde sted i kirken "San Pietro a Pozzeveri" i Altopascio kommune. Badia Pozzeveri ligger cirka 10 miles øst for byen Lucca, hovedstad i den toscanske provins med samme navn. San Pietros kirke var engang en del af et Camaldolese kloster, der blev grundlagt i det 11. århundrede ved bredden af ​​Lake Bientina. Den middelalderlige sø, der nu er helt tørret op, strækker sig mellem Lucca og floden Arno. Klostret blomstrede i løbet af 12-13 århundrede takket være dets beliggenhed langs Via Francigena, en stor handels- og pilgrimsrute, der forbandt Frankrig og Nordeuropa med Rom gennem hele middelalderen. Klostrets nedgang startede i det 14. århundrede og førte til sin opløsning i det 15. århundrede. San Pietros kirke forblev som landsbyens centrum for tilbedelse og er stadig i brug.... [-]

Italien Altopascio
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
4 uger
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

2019-udgaven af ​​Summer School Enabling Technologies for Industrial Internet of Things (ET-I2OT 2019) er organiseret til at tilbyde 6 ECTS (48 timers forundervisning) in ... [+]

Om

2019-udgaven af ​​Summer School Enabling Technologies for Industrial Internet of Things (ET-I2OT 2019) er organiseret til at tilbyde 6 ECTS (48 timers forundervisning) inden for elektronik, elektromagnetik og IKT for ting til internettet (IoT) målrettet mod et bachelorstudent (sidste år), kandidat- og ph.d.-studerende, forskere fra tidlig fase og praktikere fra Academia eller Industry.

Lektioner afholdes på engelsk på mødelokalet for Institut for Informationsteknologi (DII), via G. Caruso 16, Pisa, Italien.

Sigte

Lektionerne afholdes på Aula Magna i Engineering School, University of Pisa, og udnytter alle faciliteter, der er tilgængelige med hensyn til konferencerum og laboratorier. Det officielle sprog bliver engelsk.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
6 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Revisorer skal udvikle og forbedre deres evne til at analysere ændringer, tage fat på de relaterede risici og udfordringer og løbende tilpasse deres revisionsmetoder og - ... [+]

Om

Revisorer skal udvikle og forbedre deres evne til at analysere ændringer, tage fat på de relaterede risici og udfordringer og løbende tilpasse deres revisionsmetoder og -metoder. For at gøre det er det vigtigt for revisionsinstitutionerne at udvikle et gensidigt fordelagtigt forhold til akademiske forskere. Med andre ord skal revisionsbranchen og forskningen foregå hånd i hånd. For at nå dette mål har universitetet i Pisa og Den Europæiske Revisionsret (ECA), EU's uafhængige eksterne revisor, nedsat og i fællesskab organiseret en sommerskole i offentlig revision og ansvarlighed

Sigte

Skolen er en ny læringsmulighed for professionelle revisorer (både i den private og offentlige sektor), for studerende og lærde såvel som for andre embedsmænd og fagfolk at holde sig opdateret om de seneste tendenser og udviklinger i dette udviklende felt. I overensstemmelse med ECA's strategi åbner skolen en struktureret dialog med den akademiske verden, giver yderligere muligheder for uddannelse af høj kvalitet, lette udveksling af viden mellem praktikere og forskere og - sidst men ikke mindst - kan skabe en platform for studier, diskussioner og informationsudveksling om revisionsrelaterede spørgsmål.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Italiensk
Fuldtid
5 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Summer School "Reading Middle Egyptian Hieratic" er et akademisk program, der tilbydes af universitetet i Pisa, med det formål at træne sine deltagere til at læse og fort ... [+]

Om

Summer School "Reading Middle Egyptian Hieratic" er et akademisk program, der tilbydes af universitetet i Pisa, med det formål at træne sine deltagere til at læse og fortolke litterære og dokumentariske tekster fra Det gamle Ægypten (Mellem egyptiske, 2000-1500 f.Kr.) i deres originale script ( hieratiske og hieroglyffer).

Sigte

Formålet med skolen er at give en stærk evne til at læse og tolke gamle egyptiske dokumenter i hieratiske og hieroglyffer udover grundlæggende viden. Dette opnås gennem tre forskellige niveauer: 1) Afkodning af hieratisk script (grundlæggende); 2) Intensiv læsepraksis (hieratiske kilder) overvåget af lærere; 3) Fokus på grammatikproblemer relateret til Middle Kingdom-teksterne. Ved at undersøge forskellige typer dokumenter, vil deltagerne erhverve selvtillid til at nærme sig autonomt gamle egyptiske skrifter i mellem egyptiske, især dem der er skrevet i hieratiske.... [-]

Italien Torino
Kontakt skolen
Engelsk,Arabic (Egypt)
Fuldtid
6 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Aktiviteten består af tolv forelæsninger. Hvert foredrag dækker et emne indeholdt i en standard lærebog om kernefysik, der er udvidet for at vise, hvordan vores forståels ... [+]

Om

Aktiviteten består af tolv forelæsninger. Hvert foredrag dækker et emne indeholdt i en standard lærebog om kernefysik, der er udvidet for at vise, hvordan vores forståelse er dybt ændret på grund af erfaringerne i de sidste årtier. Vi skal især koncentrere os om aspekter relateret til de seneste fremskridt, der er drevet af forskning med radioaktive stråler (RIB'er), ab-initio-strukturmodellen og moderne nukleon-nukleoninteraktioner, undersøgelser af nukleare materialer og anvendelser af astrofysisk og praktisk interesse.

For at give aktiviteten en helt international karakter, og fordi vi tilstræber at favorisere deltagelse af rigtig unge studerende, vil vi i første halv dag foreslå nogle introduktionsforelæsninger givet i adskilte sessioner på forskellige sprog.... [-]

Italien Lucca
Kontakt skolen
Engelsk
Fuldtid
4 dage
på universitet
Læs mere på dansk
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vores Vinterskole er et praktisk, fulddybende kursus, der dækker ultrastrukturelle teknikker, som kan anvendes til undersøgelse af flere biologiske emner (celler, væv, or ... [+]

Om

Vores Vinterskole er et praktisk, fulddybende kursus, der dækker ultrastrukturelle teknikker, som kan anvendes til undersøgelse af flere biologiske emner (celler, væv, organismer). Kurset er opdelt i to dele: a) en teoretisk del organiseret i forelæsninger, der dækker grundlæggende og avancerede teknikker inden for transmissions- og scanningselektronmikroskopi; b) en praktisk del, hvor deltagerne vil være vært i laboratorierne og vil være direkte involveret i udformningen og udførelsen af ​​forsøgsprotokoller vedrørende de vigtigste emner for foredragene.

Sigte

Formålet med vores vinterskole er at introducere studerende til at få information og praksis om moderne tilgange vedrørende cellebiologi, cytokemi, molekylærbiologi og ultrastruktur.... [-]

Italien Lucca
Januar 2020
Engelsk
Fuldtid
8 dage
på universitet
Læs mere på dansk
Address
Pisa, Toscana, Italien