University of Pisa Summer & Winter Schools

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Universitetet i Pisa er en offentlig institution med 20 afdelinger , med forskningscentre på højt niveau inden for landbrug, astrofysik, datalogi, ingeniørvidenskab, medicin og veterinærmedicin. Desuden har universitetet tætte forbindelser med forskningsinstitutternes pisaninstitutter med mange kulturinstitutioner af national og international betydning og med industrien, især informationsteknologi , der gik gennem en fase med hurtig ekspansion i Pisa under nitten seksti og halvfjerdserne.

Universitetet i Pisa blev officielt oprettet i 1343 , selvom en række lærde hævder, at dets oprindelse dateres tilbage til det 11. århundrede.

De tidligste beviser for en Pisan "Studium" dateres til 1338, da den berømte jurist Ranieri Arsendi overførte til Pisa fra Bologna. Han blev sammen med Bartolo Da Sassoferrato , en lektor i civilret, betalt af kommunen for at undervise i offentlige lektioner.

Den pavelige tyr ' I supremae dignitatis ', som blev tildelt af pave Clement VI den 3. september 1343, anerkendte Pisa 'Studium' som en ' Studium Generale '; en institution for videreuddannelse, der er grundlagt eller bekræftet af en universel myndighed, paveskabet eller imperiet. Pisa var en af ​​de første europæiske universiteter, der kunne prale af denne pavelige attestation, som garanterede den universelle, juridiske værdi af sine uddannelsesmæssige kvalifikationer.

De første undervisede emner var: teologi, civilret, canon lov og medicin. I 1355 begyndte den velkendte kommentator Dante's Divine Comedy Francesco Da Buti at undervise på "Studium".

Pisa og dets "Studium" gennemgik en kriseperiode omkring det 15. århundrede. Florentinernes erobring af byen ødelagde dets økonomiske og sociale liv. Faktisk er der mangel på dokumentation for universitetets regelmæssige funktion i årtier.

I 1473 genoptog Pisan Studium sin systematiske udvikling takket være Lorenzo dei Medici , og bygningen af ​​en bygning til undervisning blev afholdt i 1486. ​​Bygningen blev senere kendt som Palazzo della Sapienza Piazza del Grano i det fjortende århundrede. Billede af en cherub blev placeret over porten "Dell'Abbondanza", der fører til Piazza, stadig i dag symbolet på universitetet .

Efter oprør mod Firenze i1494 og efterfølgende krig led Pisan Studium en periode med tilbagegang og blev overført til Pistoia, Prato og Florence. Den ceremonielle genåbning af universitetet, den 1. november 1543, regeret af Duke Cosimo I dei Medici , blev betragtet som en anden indvielse. Kvaliteten af ​​universitetet blev fremmet ved loven fra 1545, og pisan-athenaeum blev en af ​​de vigtigste i Europa til undervisning og forskning. Stolen for "Semplici" (Botanik) blev holdt af Luca Ghini , grundlægger af verdens første botaniske have, efterfulgt af Andrea Cesalpino , som pionerer den første videnskabelige metode til klassificering af planter og betragtes som en forløber ved opdagelsen af ​​blodcirkulationen . Gabriele Fallopio og Marcello Malpighi foredragte i Anatomi og Medicin.

Galileo Galilei, som blev født og studeret i Pisa, blev professor i matematik ved Pisan Studium i 1589.

Universitetets rolle som en statsinstitution blev stadig mere accentueret under Medici storhertugdagsperioden. En protektionistisk politik sikrede en konsekvent kerne af lærde og lærere: Lovgivningen udstedt af Cosimo I, Ferdinando I og Ferdinando II forpligtede dem, der havde til hensigt at opnå en grad til at deltage i Studium of Pisa. I denne periode ses forskellige berømte talforelæsninger i Pisa, især inden for lov og medicin .

Universitetets udvikling fortsatte under Lorenas. De afsluttede opførelsen af ​​det astronomiske observatorium (et projekt indledt af Medicis) samt berigelse af universitetsbiblioteket med vigtige publikationer, udvikling af Botanisk Have og Naturvidenskabsmuseum og oprettelse af nye stole, såsom eksperimentel fysik og kemi.

Anneksationen af ​​Toscana til Napoleon Empire resulterede i omdannelsen af ​​Studium til et kejserligt akademi: Athenæum blev en filial fra Paris Universitet, og kurser og studieprogrammer blev struktureret efter den franske offentlige uddannelsesmodel. Der blev etableret fem nye fakulteter (teologi, lov, medicin, videnskab og litteratur) sammen med undersøgelser, forskellige kvalifikations titler og afhandlinger. I 1813 blev 'La Scuola Normale Superiore ' oprettet som en gren af ​​'Ecole Normale de Paris'.

Restaureringen kunne ikke annullere virkningerne af Napoleons oplevelse. Den første kongres af italienske forskere blev afholdt i Pisa i 1839 . 421 forskere og over 300 eksperter fra forskellige discipliner diskuterede zoologi, komparativ anatomi, kemi, fysik, matematik, agronomi, teknologi, botanik, vegetation fysiologi, geologi, mineralogi, geografi og medicin.

I 1839 - 1840 førte uddannelsesdirektøren Gaetano Giorgini til den vigtigste reform på universitetet i Pisa ved at øge antallet af fakulteter til seks (teologi, lov, litteratur, medicin, matematik og naturvidenskab) og skabte verdens første formand for landbrug og fåravl.

I 1846 blev Scuola Normale genåbnet. I mellemtiden spredte liberale og patriotiske idealer sig på Athenaeum og en bataljon af universitetet - sammensat af forelæsere og studerende - skelnet sig i slaget ved Curtatone og Montanara i 1848 .

Under 'Second Restoration', i 1851, forenede Leopoldo II universiteterne i Pisa og Siena i et unikt etruskisk athenæum, der var motiveret dels af økonomiske grunde, men primært til politisk kontrol. Teologiens og lovens fakulteter hvilede i Siena; mens de af litteratur, medicin, matematik og naturvidenskab forblev i Pisa. Efter den florentinske opstand og storhertugens flygtning i 1859 var en af ​​de oprindelige foranstaltninger, som den foreløbige regering pålagde, tilbagebetaling til byen Pisa af dets Studium med alle seks fakulteter.

Ved kongeriget Italiens fødsel blev universitetet i Pisa en af ​​de nye staters mest prestigefyldte kulturinstitutioner . Mellem anden halvdel af den nittende og første halvdel af det tyvende århundrede undervisede følgende prestigefyldte foredragsholdere i Pisa: advokaterne Francesco Carrara og Francesco Buonamici , filologerne Domenico Comparetti og Giovanni D'Ancona , historikere Pasquale Villari , Gioacchino Volpe og Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , økonom Giuseppe Toniolo og matematikere Ulisse Dini og Antonio Pacinotti . Det første europæiske institut for historisk lingvistik blev grundlagt i Pisa i 1890 .

I fascismens år var Pisa Athenaeum et aktivt center for politisk debat og antifascistisk organisation .

Efter anden verdenskrig vendte universitetet i Pisa tilbage til avantgarde på mange områder af viden . Til fakulteterne for ingeniør og apotek, etableret før krigen, blev der tilføjet økonomi, fremmedsprog og litteratur og politik. I 1967 blev "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" grundlagt, som sammen med 'La Scuola Normale' dannede et højt prestigefyldt lærings- og undervisningscenter.

Placeringer

Lucca

The University of Pisa

Address
55100 Lucca, Toscana, Italien

Batavia

Address
Fermi National Accelerator Laboratory
60510 Batavia, Illinois, USA

Livorno

Address
Località San Gaetano, Via del Porto
57016 Livorno, Toscana, Italien

Pompei

Address
Parco Archeologico di Pompei
80045 Pompei, Campania, Italien

Lucca

Address
Fondazione Campus ,via del Seminario prima, n. 790, Monte S. Quirico
55100 Lucca, Toscana, Italien

Lecce Nei Marsi

Address
67050 Lecce Nei Marsi, Abruzzo, Italien

Sillico

Address
55036 Sillico, Toscana, Italien

Torino

Address
10123 Torino, Piemonte, Italien

Massa

Address
Castello di Castiglione del Terziere
54021 Massa, Toscana, Italien

Altopascio

Address
Via della Chiesa 1 Badia Pozzeveri
55011 Altopascio, Toscana, Italien

Pisa

Address
Pisa, Toscana, Italien

Programmer

Foundation Year
Kursus
Summer course
Denne skole tilbyder også: