Keystone logo
© UNISG
University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

Introduktion

University Of Gastronomic Sciences , der blev grundlagt i 2004 af den internationale nonprofitorganisation Slow Food i samarbejde med de italienske regioner Piemonte og Emilia-Romagna, er en ministerielt anerkendt, privat non-profit institution.

Dens mål er at skabe et internationalt forsknings- og uddannelsescenter for dem, der arbejder på at forny landbrugsmetoder, beskytte biodiversitet og opbygge et organisk forhold mellem gastronomi og landbrugsvidenskab.

Universitetet danner gastronomer, nye professionelle figurer med tværfaglige færdigheder og viden inden for videnskab, kultur, politik, økonomi og økologi i fødevarer, der arbejder for at anvende dem til produktion, distribution og bæredygtigt forbrug.

UNISG-studerende, der kommer fra hele verden, får dynamiske oplevelser i håndværksmæssig og industriel madproduktion takket være gratis uddannelse inden for både videnskab og humaniora, sensorisk træning og praktisk læring under studieture på fem kontinenter.

Campus funktioner

UNISG er placeret i komplekset kaldet Pollenzo Agency, bestilt af kong Carlo Alberto af Savoyen i 1832. Der blev bygget fjorten bondehuse, agenturets bygning, tårnet med udsigt over kirkepladsen og endelig det nygotiske sogn San Vittore.

Det økonomiske og finansielle centrum for Pollentina-godset var agenturet, som i kong Carlo Albertos hensigter ville blive en modelgård, hvor man kunne udføre eksperimenter for at forbedre rentabiliteten af landbrugsaktiviteter. Carloalbertine-aftrykket har overlevet den dag i dag og kendetegner dets arkitektur, farver og bystruktur.

I dag er Pollenzo Agency-komplekset et UNESCO World Heritage Site - "Savoy Residences".

Sensorisk analyselaboratorium

Laboratoriet for sensorisk analyse og forbrugervidenskab er dedikeret til træning, forskning og aktiviteter i tredje mission.

Strukturen er vært for de praktiske øvelser, der er fastsat i kurserne i sensorisk analyse og forbrugervidenskab, dedikeret til alle studerende, der er tilmeldt universitetets treårige, master- og kandidatuddannelser. Under de praktiske aktiviteter lærer eleverne de vigtigste sensoriske analyseteknikker, der anvendes til mad og drikke, for at sammenligne og evaluere fødevarekvaliteten og deres modifikationer under opbevaring. Desuden bruges laboratoriet hyppigt af studerende til specialeprojekter, der forestiller sig en del relateret til studiet af sanseopfattelse. Desuden deltager studerende hyppigt frivilligt i de forskellige forskningsprojekter, som laboratoriepersonalet er engageret i.

Pollenzo Food Lab

Pollenzo Food Lab ved University of Gastronomic Sciences er et laboratorium dedikeret til undersøgelse og anvendt forskning af gastronomiske transformationer. Det beskæftiger sig med uddannelse – for eksempel designer og administrerer Master of Applied Gastronomy: Culinary Arts – akademisk forskning, rådgivning til virksomheder og en tredje mission.

Vinbanken

Vinbanken (Banca del Vino) har et mangeårigt samarbejde med University of Gastronomic Sciences. Vinbanken arrangerer og afholder workshops og vinsmagninger for eleverne og tilbyder teambuilding-øvelser og andre arrangementer, der relaterer til vinens verden.

Bibliotek og Studierum

UNISG biblioteket i Pollenzo åbnede i 2004 for at støtte universitetets studerende og, gennem sin omfattende samling af bøger og tidsskrifter, tjene som en ressource for igangværende gastronomisk forskning.

    Stipendier og finansiering

    Italian Students

    Antal gebyrfritagelser Gebyrfritagelsesbeløb i euro Indkomst (ISEE) og ejendom (ISPE) for indsendelse af stipendieansøgningen i euro
    ISEE (indkomst) ISPE (ejendom)
    1 € 15.500
    (samlet gebyrfritagelse)
    plus studieboliger
    og frokost kl
    Akademiske tabeller
    ≤ 26.306 ≤ 57.188
    3 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
    5 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78.000

    Ikke-italienske studerende

    Hvem kan søge om legatet Antal gebyrfritagelser Gebyrfritagelsesbeløb i euro Indkomst (ISEE) og ejendom (ISPE) for indsendelse af stipendieansøgningen i euro
    ISEE (indkomst) ISPE (ejendom)
    Ikke-italiensk
    borgere fra lavt
    indkomstlande
    eller nederst i midten
    indkomst eller højere
    mellemindkomst
    lande iflg
    til Verdensbanken
    5 € 15.500
    (samlet gebyrfritagelse)
    plus studieboliger
    og frokost kl
    Akademiske tabeller
    ≤ 26.306 ≤ 57.188
    Alle ikke-italienske
    borgere
    5 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
    Alle ikke-italienske
    borgere
    2 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78.000

    Studerende kan ansøge, hvis:

    • de har ansøgt under den første eller anden optagelsessession (marts eller maj 2024)
    • er blevet optaget på det første år af gradskurset for 2024/2025 ay med en minimum adgangsscore på 70/100
    • deres ISEE (indkomst)/ISPE (ejendom) beløb overstiger ikke grænserne angivet i tabellen

    Ansøgningsfrist for stipendier: 21. maj 2024

    Siden 2004 har mere end 260 studerende fra 40 lande nydt godt af de stipendier, der tilbydes af University of Gastronomic Sciences.

    Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.

    Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.

    Campusliv og faciliteter

    UNISG Studierejser

    Studierejser på UNISG er læringsredskaber, der giver eleverne unik adgang til viden om verdens gastronomiske kulturer .

    Omdrejningspunkterne under disse rejser kredser om sammenligninger mellem modsætninger : af skala og geografi (småskala versus industriel, landlig versus by) og produktion (nye tendenser og masseproduktionsmetoder versus håndværkstraditioner).

    Studenterforeninger

    ASSGAssociazione Studenti di Scienze Gastronomiche (Gastronomic Sciences Student Association) har i en nøddeskal til formål at forbedre livskvaliteten på campus (dvs. Pollenzo og Bra) for alle studerende på UNISG . I øjeblikket opnås dette gennem tilrettelæggelse af arrangementer og aktiviteter, ved at levere unikke tjenester såsom boliger, samt anmode om særlige studierabatter.

    Lokalt – Vores fødevarebutik

    Inspireret af Carlo Petrinis ønske om at se fødevarebutikker bringes tilbage til historiske bykerner, tog ideen om Local form i samarbejde med UNISG -studerende på Systemic Food Design-kurset: et projekt, der skal tilskynde til småhandel og et sted for hverdagsindkøb, der tilbyder et gennemtænkt udvalg af lokale produkter og anerkender værdien af håndværksproducenter.

    Bag disken, der byder kunder velkommen og tilbyder råd og smagsprøver, står to tidligere studerende, gastronomer , der omsætter det, de har studeret i forelæsninger og lært på studierejser rundt i verden.

    Livet i BH

    University of Gastronomic Sciences er baseret i Pollenzo, en lille by i byen Bra, der ligger omkring 6 km uden for byens centrum og betjenes af en busforbindelse. Tilstedeværelsen af vores studerende i Bra har skabt en international stemning i byen, og studielivet mellem Bra og Pollenzo kan være meget travlt takket være de mange forskellige aktiviteter arrangeret af studentersamfundet.

    Placeringer

    • Pollentia

      Piazza Vittorio Emanuele II, 9, 12042, Pollentia

    Spørgsmål