Keystone logo
The United Nations Institute for Training and Research (UNITAR)

The United Nations Institute for Training and Research (UNITAR)

The United Nations Institute for Training and Research (UNITAR)

Introduktion

Instituttet

Et autonomt FN-organ oprettet i 1963, De Forenede Nationers Institut for Uddannelse og Forskning (www.unitar.org) er en uddannelsesarm for FN's system og har mandatet til at øge FN's effektivitet gennem diplomatisk træning og at øge virkningen af nationale handlinger gennem offentlighedens bevidstgørelse, uddannelse og uddannelse af embedsmænd i den offentlige orden.

UNITAR tilbyder trænings- og kapacitetsudviklingsaktiviteter, der hovedsageligt hjælper udviklingslande med særlig opmærksomhed mod mindst udviklede lande (LDC'er), Small Island-udviklingslande (SIDS) og andre grupper og samfund, der er mest sårbare, herunder dem i konfliktsituationer. Instituttet dækker emner inden for de brede områder med støttekapacitet til 2030-dagsordenen, styrkelse af multilateralisme, fremme af miljømæssig bæredygtighed og grøn udvikling, forbedring af modstandsdygtighed og humanitær bistand, fremme bæredygtig fred og fremme økonomisk udvikling og social integration.

Den udfører også forskning på innovative læringsmetoder, metoder og værktøjer samt anvendt forskning til at tackle kritiske spørgsmål, såsom katastrofens risikoreduktion og humanitære nødsituationer.

Vi arbejder i ånden med at efterlade ingen, og vi stræber efter at nå længst først. For at opnå dette afhænger vores træningsplan også af donorstøtte. Vi appellerer til donorlande og andre donororganisationer om at hjælpe os, så vi kan designe og levere træning af høj kvalitet, især til lande i særlige situationer.

Vores vision

”En verden, hvor videnstyrke mennesker, institutioner og organisationer opnår resultater for at overvinde globale udfordringer.”

Den vision, som instituttet sigter mod, reflekterer et drev til resultater og programmering til at udvikle individers, institutioners og organisationers kapacitet med henblik på at overvinde globale udfordringer.

Vores mission

"At udvikle kapaciteter til at forbedre den globale beslutningsproces og til at støtte handlinger på land niveau for at skabe en bedre fremtid."

Vores kernefunktioner

Instituttet:

  • designer og leverer innovativ træning til at imødekomme individers, organisationers og institutioners behov
  • letter viden og erfaringsdeling gennem netværksmæssige og innovative processer;
  • udfører forskning på og piloter innovative læringsstrategier, tilgange og metodologier; og
  • rådgiver og støtter regeringer, FN og andre partnere med teknologibaserede videnrelaterede tjenester.

I dag er omfanget af UNITAR-programmering virkelig globalt med en rækkevidde, der spænder over hele medlemskabet af De Forenede Nationer og med over 40.000 enkeltpersoner, der drager fordel af levering af ca. 500 træning og beslægtede begivenheder årligt. Aldrig før har institutets programmering været så forskelligartet, som det er i øjeblikket, med en bred vifte af læring og andre typer begivenheder, der dækker emner inden for de brede områder af multilateralisme; økonomisk udvikling og social integration; miljømæssig bæredygtighed og grøn udvikling; bæredygtig fred; og forskning og teknologi applikationer.

Instituttet har også i høj grad diversificeret levering af træning, hvor e-Learning-kurser nu tegner sig for en tredjedel af alle begivenheder og med over 5.000 elever fra alle verdenshjørner, der drager fordel af instituttets virtuelle læringsmiljø i 2012. I udførelsen af dets Missionen lægger naturligvis meget vægt på at levere læringsrelaterede produkter og tjenester, på overførsel af viden, formidling af færdigheder og bevidstgørelse med det formål at skabe ændringer i adfærd og at udvikle andre modtagerers kapacitet.

Parallelt med læring deltager instituttet også i uddannelsesrelaterede og andre rådgivende supporttjenester til regeringerne for at opnå bredere sociale og økonomiske udviklingsresultater, såsom udvikling af institutionelle kapaciteter.

Placeringer

  • UNITAR, Palais des Nations, CH-1211, Geneva

  • San José, Costa Rica

  • Laxenburg, Østrig

  • The Hague, Holland

Spørgsmål