Keystone logo
Qassim University

Qassim University

Qassim University

Introduktion

Det er en af de administrative regioner i Saudi-Arabien, og dets hovedkvarter er byen Buraidah. Qassim er kendt for overflod af grundvand, og det giver Kongeriget Saudi-Arabien de bedste typer datoer og grøntsager. De vigtigste byer i regionen er: Buraidah, største by, Onaizah, Maznib, Bukeiriyah, Badayea, Almaznib, Alkhabra, Riyadh Alkhabra, Alasyah, Oklat Alsukoor, Dhariah, Oyoon Aljawa og andre.

Det er bemærkelsesværdigt, at digterne: Antara Ibn Shaddad, Zuhair Ibn Abi Salma og hans søn Kaab ibn Zuhair, er de mest fremtrædende personer, der boede i regionen, blandt hvilke Kaab ibn Zuhair, der roste profeten (PBUH).

Qassim er beliggende i centrum af Kongeriget inden for Najd-plateauet, som inkluderer regionerne Riyadh og Hail. Dette får det til at indtage en fremtrædende position med hensyn til handel, landbrug og befolkning.

Qassim er et navn nævnt i de historiske kilder, som anført i Lisan al-Arab, at Al-Qasimah er et almindeligt land rig på træer, og Al-Qasimah er et frugtbart land for haloxlon persicum, Calligonum og Acacia ehrenbergiana.

Qassim havde historisk været krydset for handel og pilgrimsrejse, der blomstrede under de umayyadiske og abbasidiske epoker, især ruterne Basra, Kufa og Bagdad; det bevarer stadig ruinerne af og vartegn for disse ruter og deres stationer.

Handel, landbrug, græsning og industri er blandt de vigtigste erhverv i befolkningen i Qassim-regionen, der bor i mere end fire hundrede byer, landsbyer og bosættelser. Handel er hovedsageligt landbrugsprodukter som korn, dadler, grøntsager og så videre på grund af tilgængeligheden af overflade- og grundvand og husdyr som kameler, køer og får ud over beklædning og anden luksus. Qassim klima er klimaet i Central Arabien; det er koldt om vinteren, regnfuldt og varmt om sommeren.

Placeringer

  • Buraydah

    المليداء, , Buraydah

    Spørgsmål