We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Keystone logo
Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Faculty of Engineering, The Chinese University of Hong Kong

Introduktion

Dean's meddelelse

Grundlagt i 1991 af vores tidligere rektor, prof. Charles Kao, også kendt som "Faderen med fiberoptik" og Nobelpristanden i fysik, består det teknisk fakultet verdensledende eksperter, der er i forkant af deres discipliner og forpligter sig til undervisning og forskning.

Fakultetet tilbyder innovative uddannelser til vores ingeniørstuderende. For tiden tilbyder vi med mere end 3.800 studerende på ph.d.-studerende og kandidater et bredt spektrum af akademiske programmer inden for kunstig intelligens: systemer og teknologier, biomedicinsk ingeniørarbejde, datalogi, computerteknologi, elektronisk ingeniørarbejde, energi- og miljøteknik, finansiel teknologi, informationsteknologi, matematik og informationsteknologi, mekanik og automatiseringsteknik og systemteknik og ingeniørstyring. For at berige de studerendes læringserfaringer leverer vi en række forskellige måder at engagere studerende i læring såsom praktiske oplevelser, eksponering for ingeniørvirksomhed, feltudflugter, international udveksling, studenteruddannelse i sommerundervisning og placering.

Fakultetet er blevet anerkendt internationalt for sin fremragende teknologi inden for teknisk forskning. Vores laboratorier og faciliteter i verdensklasse gør det muligt at udføre fremragende forskning. Vi har arbejdet tæt sammen med regeringen og industrien for at udvikle nye teknologier til at imødekomme samfundets behov og forbedre kvaliteten af menneskeheden. For cirka 25 år siden var CUHK pioneren inden for Hongkongs internetinfrastruktur og -udvikling. Det faktum, at over 80% af dagens internettrafik i Hong Kong stadig ruter gennem CUHKs kommunikationsudstyr er et vidnesbyrd og arv fra vores banebrydende og fortsatte bidrag til Hong Kong. I dag er kunstig intelligens (AI) klar til at transformere alle aspekter af vores liv. Den enorme succes med opstart SenseTime, den første enhjørning i HK, fremhæver vores lederposition inden for AI-området. På international placering inden for Engineering er vi blandt de bedste i verden. Reuters har netop udnævnt CUHK til det mest innovative universitet i Hong Kong.

Den industrielle revolution og informationsalderen har ændret historiens forløb. Ingeniører skaber voksende ansvar for forbedring af menneskeheden. Vi er nu på randen af den "fjerde industrielle revolution" og smelter sammen de fysiske, digitale og biologiske verdener. Konvergensen mellem tingenes internet, kunstig intelligens, robotik, datavidenskab, bioteknologi, materialeteknik, mikroelektronik, autonome køretøjer, avanceret fremstilling og nanoteknologi er klar til at forstyrre enhver industri og alle aspekter af det moderne liv. CUHK Engineering skal arbejde sammen med andre fakulteter for at spille en nøglerolle i udformningen af den fjerde industrielle revolution. I de kommende år vil vi fortsætte med at styrke vores undervisnings- og forskningsekspertise samt reagere på de store udfordringer, verden står overfor.

Jeg er beæret over at have muligheden for at fungere som dekan ved Det Tekniske Fakultet ved CUHK. Jeg ser frem til at samarbejde med et team af meget talentfulde kolleger for fortsat fremragende forskning og uddannelse, der bidrager til Hong Kong, Kina og verden.

Dekan for ingeniørvidenskab

Professor Martin DF Wong (黃 定 發 教授)

Choh-Ming Li Professor i datalogi og teknik

ACM Fellow, IEEE Fellow

133375_IMG_9758-Crop.jpg

Fakultetsmission

Ingeniør Fakultet

Det Tekniske Fakultet blev oprettet i 1991 af professor Sir Charles Kao, tidligere rektor ved CUHK og Godfather for Fiber Optics Communications. Det er et knudepunkt for banebrydende forskning og teknologioverførsel samt en effektiv uddannelsesgrund for ingeniører. Dens stærke professorale kontingent består af blandt andet akademikere fra det kinesiske videnskabsakademi, IEEE-stipendiater, og den første kinesiske lærde, der vandt den prestigefyldte Turing-pris. Studerende modtager en lydteknisk uddannelse gennem dens strenge bachelor i ingeniørvidenskab og andre studieprogrammer og avancerede faciliteter. Rigt studieliv og rigelig udveksling og praktiske muligheder for arbejdsstudier kombineres for at tilføre værdi til denne uddannelse og åbne for enorme karrieremuligheder i Hong Kong og verden for kandidater i ingeniørvidenskab.

Fakultetsmission

Det Tekniske Fakultet er forpligtet til uddannelse af fremtidige ledere inden for teknik, udøvelse af viden på grænsen til moderne teknologi og anvendelse af teknologi til at imødekomme samfundsmæssige og menneskelige behov.

133379_CUCampus2013-3.jpg

Esteem

Forskere i verdensklasse

35 IEEE-stipendiater, US NAE-medlem, CAE-medlemmer osv.

Fremragende studerendes resultater

Vindere af Microsoft Research Asia Fellowship, Google PhD-stipendium, Google Anita Borg Memorial Scholarship, IBM PhD Fellowship osv.

Levende forskningsmiljø

133376_entrance_1_high.jpg

Hvorfor CUHK?

  • Hong Kongs største campus (137,3 ha)
  • Beliggende ved siden af Hong Kong Science Park
  • Reuters Asiens mest innovative universiteter: 1. i Hong Kong i 2016 - 2019
  • ARWU Top Universiteter i Greater China: 1. i Hong Kong, 3rd i Greater China
  • QS World University Rangeringer: 10. i Asien, 46 på verdensplan
  • QS World University Rankings efter emne 2019: 23 fag rangeret som top 50 i verden
  • Times Higher Education Rangeringer: 7. i Asien, 57. på verdensplan

Placeringer

  • Ma Liu Shui

    Ma Liu Shui, Hongkong

Spørgsmål