Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Introduktion

Læring

Hvad gør vi?

Catalyst – Institute for Creative Arts and Technology er et internationalt kreativt læringsfællesskab, baseret på det ikoniske Funkhaus i den kreative mediemetropol Berlin.

Vores bachelor-, postgraduate- og sommerkurser spænder over elektronisk musikproduktion og performance, lydproduktion, lydteknik, lyd til visuelle medier, filmskabelse, manuskriptskrivning, visuelle effekter og skuespil.

Vores studerende lærer på engelsk som en del af et fællesskab med over 75 nationaliteter. Gennem projektbaseret læring og samarbejde, og guidet af ekspertvejledere, er de bemyndiget til at opdage deres unikke kreative identitet.

Stamtavle

Hvor kommer vi fra?

Vi har leveret kreativ produktionstræning i verdensklasse i Storbritannien i 20 år og i Berlin i mere end 7 år under vores gamle mærkenavne dBs Music Berlin og dBs Film Berlin. Vi har et etableret ry for at levere spændende, praktisk, relevant og engagerende undervisning i et afslappet og voksent miljø.

Vores bachelor- og masteruddannelser i Berlin leveres i samarbejde med Plymouth Marjon University, som er vores validerende institution i Storbritannien. Vi har konsekvent fremragende vurderinger for kvaliteten af vores uddannelsestilbud i alle offentlige revisioner og adskillige alumner, der arbejder på tværs af de kreative industrier.

Metode

Hvad styrker vores læring?

Vores tro på, at 'storhed er vokset ikke født' styrer alt, hvad vi gør. Vi giver dig en lærings- og selvudviklingsproces, der giver dig mulighed for at opbygge dit bedste jeg og maksimere din egen unikke storhed.

Vores banebrydende uddannelser er bygget på projektbaseret læring. Vi bruger en progressiv uddannelsesmodel, mens vi overholder de strenge krav fra et britisk universitet. Progressiv uddannelse fokuserer på at opbygge ikke kun dine specialiserede kreative færdigheder, men også de virkelige hverdagsfærdigheder, der vil fortsætte med at transformere dit daglige liv længe efter, at du har forladt Catalyst.

Vi tror på, at den bedste læring involverer at få fingrene i gearet og maksimere den tid, du bruger på at 'gøre'. At lære gennem at gøre og samarbejde med andre er nøglen til Catalyst-metoden.

Selvfølgelig lærer vores elever også teorien, som understøtter og beriger deres gøremål. Men at gøre er altafgørende, og vi mener, at det er en del af vores pligt at give dem i det mindste nogle af de ti tusinde timers bevidst praksis, som Anders Ericssons forskning tyder på, at vi alle har brug for at blive en rigtig ekspert.

Et mangfoldigt kreativt læringsfællesskab

Når vi siger, at Catalyst er et sikkert sted at drømme stort, mener vi det virkelig. Sikker er et overbrugt ord i disse dage, og derfor skal det defineres ordentligt. På det mest enkle er det det, vi mener. Uanset hvor du kommer fra (trosbekendelse, kultur, køn, hudfarve), sigter vi efter at skabe et rum, hvor du føler dig fri til at udtrykke dig som et kreativt menneske.

Til at begynde med huser vi over 75 forskellige nationaliteter i vores skole. Dette er et virkeligt internationalt samfund. Men der er altid mere arbejde at gøre. Det er et bjerg uden top.

Vores team vil fortsætte med at bestige det bjerg og opbygge et inkluderende fællesskab, der beriger os alle og giver vores elever mulighed for at blomstre både som kreative og som mennesker.

Dette strækker sig til vores optagelsesproces. Der er ingen "rigtig pasform" til nogen af vores kurser i særdeleshed. Vores samfund vil blive stærkere og i en bedre position til at fortælle historier, der afspejler den verden, vi lever i, og den fremtid, vi ønsker at skabe sammen.

Vi byder velkommen til personer i alle aldre, etniciteter, kønsidentiteter, fysiske evner, religioner, uddannelsesmæssige baggrunde, geografiske placeringer og livsstatus. Slut dig til os og fortæl os, hvordan vi kan få vores samfund til at føles som et udfordrende, men sikkert rum for dig.

Campus funktioner

I den kreative mediemetropol Berlin, otte minutter med en sporvogn fra Ostkreuz forbi et industrielt landskab af betonfabrikker og kraftværker, skyder det ikoniske og historiske Funkhaus-kompleks frem.

Vores campus ved floden ved Funkhaus er en del af den historiske bygning, der engang var hjemsted for DDR's sendestation og var et af verdens største multistudiekomplekser under sovjettiden.

Vores industristandardfaciliteter er bygget med én ting i tankerne: at maksimere 'hands-on' adgang til at gøre det, du elsker. Tænk på det som din helt egen teknologiske legeplads.

Du finder det hele i detaljer længere nede på siden, men hvis du er spændt på tid, er her et hurtigt overblik over alt.

 • 31 optage- og produktionsstudier til musik/film
 • 110 fuldt indlæste digital audio Mac-arbejdsstationer
 • 9 kraftige VFX PC-arbejdsstationer
 • 1 stort filmstudie med greenscreen
 • 2900 genstande, der kan reserveres, inkl. synths, trommemaskiner, mikrofoner, mixerkonsoller, forforstærkere, FX, feltoptagere, MIDI-controllere, dæk, CDJ'er, guitarer, forstærkere, pedaler, trådløse systemer, kameraer, lys, tågemaskiner, filtersæt, linser, pladespillere ,
 • Venligt køkken med gratis kaffe og te
 • Flere smukke atmosfæriske steder
 • Placering ved floden med liggestole og gratis solskin

  Indlæggelser

  Ansøgningsfrister

  • Deadline for ansøgere, der kræver studievisum: fredag den 29. marts 2024
  • Prioriteret frist: Fredag den 5. april 2024
  • Deadline for sommerkursus: fredag den 17. maj 2024
  • Sidste frist: fredag den 31. maj 2024
  • Sen ansøgninger: Fra juni 2024 og frem

  Andre ansøgere (herunder EU/EFTA-borgere): Hvis du ikke har brug for et studievisum, anbefaler vi kraftigt, at du ansøger inden vores prioriterede frist (5. april 2024) for at få de bedste chancer for at sikre dig en plads på dit valgte kursus. Du har indtil vores sidste frist (31. maj 2024) til at ansøge, selvom vi ikke kan garantere, at der stadig er ledige pladser. Hvis kurset er fyldt, kommer du på venteliste.

  Sen ansøgninger: Vi accepterer kun sene ansøgninger fra dem, der ikke har brug for et studievisum. Hvis vi stadig har pladser tilbage på dit valgte kursus, kan vi modtage sene ansøgninger fra juni 2024 og frem. Hvis kurset er fyldt, kommer du på venteliste.

  Hvordan man ansøger

  Ansøgninger om adgang til vores kurser i 2024 er nu åbnet. Alle ansøgninger skal indsendes digitalt via vores online ansøgningsportal. Før du klikker på linket, skal du dog læse videre for vigtige oplysninger om adgangskrav, optagelsesprocessen og hvad du skal inkludere i din ansøgning.

  Ansøgningsskema

  Ansøgningsskemaet til sommerkursus er kun én side. Du skal indsende dine personlige oplysninger og kontaktoplysninger samt en kort motivationserklæring (250-300 ord). Hvis du søger til et af vores sommerkurser på mellem- eller avanceret niveau, så sørg for at fortælle os om din tidligere erfaring med emnet og relateret software, hvis det er relevant.

  Vores bachelor- (HE-certifikat og BA-grad) ansøgningsskema har 7 sektioner:

  • Valg af kursusniveau
  • Kursusvalg
  • Personlige detaljer
  • Tidligere uddannelse
  • Portefølje
  • Personlig introduktion
  • Vilkår og Betingelser*

  Vores postgraduate (MA) ansøgningsskema har 7 sektioner:

  • Valg af kursusniveau
  • Kursusvalg
  • Personlige detaljer
  • Tidligere uddannelse
  • MA Projektforslag
  • Portefølje
  • Vilkår og Betingelser*

  *Ved at klikke på "send" i slutningen af ansøgningsformularen accepterer du vores vilkår og betingelser

  Adgangskrav

  Alder

  Vi har ikke en øvre aldersgrænse, men vi har en minimumsalder: på 18. For at blive medlem i 2024 skal din fødselsdato være før den 31. december 2006. Hvis du stadig vil være 17 år ved starten af dit kursus , har vi brug for en samtykkeerklæring fra enten en forælder eller værge, som vi anmoder om, når vi har tilbudt dig en plads.

  Sprog

  Alle vores kurser undervises på engelsk, og ansøgere skal demonstrere et niveau svarende til IELTS 6. Vi beder ikke om officielle eksamensresultater, men vi vil vurdere standarden på engelsk i din ansøgning og støttemateriale. Vi kræver ikke tysk sprogkundskaber.

  Uddannelse

  Kort sommerkursus: ingen uddannelseskrav

  BA (Hons) Degree / HE-certifikat: graduering fra gymnasiet på et niveau, der normalt ville tillade adgang til universitetet i det land, hvor det blev opnået. Dette ville for eksempel være A-Levels i Storbritannien og Abitur i Tyskland. Vi kræver ikke specifikke fag eller akademiske strømme.

  MA: Bachelorgrad i en relevant disciplin med en honourskarakter (f.eks. 2:1 i det britiske universitetssystem).

  Hvis du er i gang med dit sidste studieår, uanset om det er på gymnasiet eller et kursus på tredje niveau, kan du stadig søge. I stedet for dit afsluttende eksamensbevis, bedes du sende os en karakterudskrift af enten dine seneste eller forudsagte karakterer. Hvis originalsproget på dette ikke er engelsk eller tysk, bedes du også inkludere en oversættelse til engelsk.

  Placeringer

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Programmer

   Institutionen tilbyder også:

   Spørgsmål