Keystone logo
ALMA - The School of Italian Culinary Arts

ALMA - The School of Italian Culinary Arts

ALMA - The School of Italian Culinary Arts

Introduktion

Verdens førende center for træning i italiensk køkken

ALMA - The International School of Italian Cuisine er vært i det storslåede Ducal Palace of Colorno, beliggende i en smuk have i italiensk stil. Skolen ligger 10 km fra Parma, hjertet af den italienske maddal, og er uddelt af UNESCO som den kreative gastronomiske by, hvor også EFSA - den europæiske fødevaresikkerhedsmyndighed ligger.
Denne enestående historiske beliggenhed er udstyret med de nyeste undervisnings- og madlavningsfaciliteter. Det dækker over 7.000 MQ med et konferencelokale og et agora rum med køkkener, 7 undervisningslokaler, 4 demo klasseværelser, 2 konditorier og 1 sommelier værelse fuldt udstyret med et A/V system, en vinkælder fra det 17. århundrede, 1 sensorisk analyselaboratorium, 1 R&D køkken, 1 bibliotek med 13.000 kulinariske bøger, aviser og dvd-samlinger, et centralt køkken, 1 restaurant med plads til 180 gæster og 1 Fine Dining Restaurant med plads til 40 gæster.
Siden 2004 har ALMA uddannet kokke, konditorer, sommelierer og F&B-chefer fra hele verden på dette sted med træningsprogrammer udført på højeste niveau af de mest prisbelønnede lærere.
ALMAs dekan var Maestro Gualtiero Marchesi, den mest autoritative italienske kok og madlavningslærer over hele verden. Desuden samarbejder skolen med mere end 700 blandt de mest anerkendte italienske restauranter for at placere praktikpladser for ALMA-studerende, også afhængig af det højt kvalificerede lærerpersonale.

En af årsagerne til denne succes er ALMA Alumni's høje beskæftigelsesfrekvens. Ud af statistikken finder 90 % af dem et job inden for 6 måneder efter deres eksamensbevis, og ALMA hjælper dem med at få adgang til beskæftigelse takket være ALMAlink, en dedikeret portal ALMAlink, der tillader restauranter, hoteller og virksomheder i cateringbranchen at komme i kontakt med ALMA-kandidater.

ALMA Undervisningstilbud

Sprog: Italiensk

  • Videregående kursus i italiensk køkken
  • Videregående kursus i wienerbrød
  • Videregående kursus i bagning
  • Kursus i køkkenteknik
  • Kursus i konditorteknik
  • Assisterende Restaurant & Bar Manager
  • Sommeliermester ALMA-AIS
  • F&B Manager kursus

Sprog: Engelsk

  • Langt program: Internationalt program for italiensk køkken
  • Langt program: International Program of Modern Pastry
  • Kort program: En smag af Italien
  • Fælles programmer med partnerskoler

ALMA internationale netværk

ALMA har et stærkt internationalt kald og det er derfor, at det har udviklet et stærkt netværk af de bedste kulinariske skoler over hele verden. I samarbejde med sine partnerskoler arrangerer ALMA særlige italienske madlavningskurser og udleder udenlandske kokke til at blive ambassadører af italiensk køkken og italienske produkter i deres hjemland.

Afrika

  • Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Sydafrika)

Amerika

  • Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentina)
  • Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brasilien)
  • Senac - Departamento Nacional - Rio de Janeiro (Brasilien)
  • George Brown College Chef School – Toronto (Canada)
  • ITHQ - Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec – Montréal (Canada)
  • Cessa Universidad - Mexico City (Mexico)

Asien

  • VTC - Erhvervsuddannelsesrådet - Hongkong (Kina)
  • Tourism College of Zhejiang - Hangzhou (Kina)
  • AIMS Institute – Bangalore (Indien)
  • KDU University College - Kuala Lumpur (Malaysia)
  • Il Cuoco - Italian Culinary Institute - Seoul (Sydkorea)
  • Hungkuang University, Taichung (Taiwan)
  • Ecole d'Art Culinaire de Miyagi – Sendai (Japan)

Europa

  • KULIN doo – Sisak (Kroatien)
  • Galileo Global Education Germany GmbH – München (Tyskland)
  • MSA – Culinary Arts Academy – Istanbul (Tyrkiet)
  • ALMA, International School of Italian Cuisine - Parma (Italien)
  • BIC Vocationale Ljubljana College – Ljubljana (Slovenien)
  • Westminster Kingsway College – London (Storbritannien)

ALMA partnere

Nogle af skolens vigtigste partnere er Parma Handelskammer, majoritetsaktionæren, sammen med Provincia di Parma, som har etableret lokalerne med Colorno Castle. Andre partnere er: Unione Industriali og Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, adskillige konsortier til beskyttelse af typiske fødevarer og vine (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte og Federdoc.

ALMA underskrev også protokolaftaler med det italienske ministerium for uddannelse, universitet og forskning (MIUR) og med det italienske nationale institut for udenrigshandel (ICE). Det har også indgået aftaler og samarbejder med SDA Bocconi i Milano og Parma University. ALMA er akkrediteret af Emilia Romagna Regions uddannelsessystem og er ISO 9001-2008 certificeret.

I 2011 underskrev det en samarbejdsaftale med EXPO 2015 om en række uddannelses- og salgsfremstødsaktiviteter under EXPO under emnet "Feeding the Planet - Energy for life", som også vil involvere dets internationale netværk.

Certificeringer og priser

En prestigefyldt kvalifikation for arbejdsverdenen.

ALMA bekræfter sin autoritet og pålidelighed som et videregående uddannelsescenter i hotel- og cateringsektoren gennem de priser, det har opnået, og de opnåede certificeringer for sine kurser:

  • Aftalememorandum med Ministero della Pubblica Istruzione Università e Ricerca (MIUR – Undervisningsministeriet): ALMA-skolen er et internationalt referencepunkt som et center for videregående uddannelser til uddannelse af professionelle inden for italiensk madlavning;
  • ALMA er certificeret af Emilia Romagna under kode 5290 for træningsprogrammer
  • ALMA samarbejder med Istituto italiano per Il commercio Estero (ICE) (det italienske handelskammer for oversøisk handel) for at fremme Italiens fødevare- og landbrugsarv rundt om i verden;
  • ALMA samarbejder med University of Parma for at promovere regionen;
  • Memorandum of Understanding med EXPO 2015 "Feeding the planet - Energy for life": anerkendt som "EXPO Ambassador", drev ALMA uddannelsesprogrammet EXPO 2015 for at øge bevidstheden blandt elever og lærere om disse emner, indhold og implementering af Expo;
  • ALMA er certificeret UNI EN ISO 9001:2015 af SGS Italia spa til design og udførelse af kurser for restaurant- og restaurationsvirksomheder. Design og ledelse af teambuilding-programmer, konventioner for virksomheder og kommercielle organisationer, og kulturelle og enogastronomiske begivenheder.

187022_LOGO-ISO-CERTIFICAZIONE.png
  • ALMA deltager i styregrupperne for Week of Italian Cuisine in the World og Parma City of Gastronomy.
  • ALMA modtog den prestigefyldte Tourism Award i kategorien italiensk køkken i 2016, uddelt af det italienske handelskammer i Kina; prisen blev indsamlet på vores vegne af kokken Carlo Cracco
  • ALMA har modtaget CRIBIS Prime Company-anerkendelsen som virksomhed med den maksimale kommercielle pålidelighed

187024_CRIBIS_Prime_Company-450x159.jpg

Campus funktioner

    Placeringer

    • Parma

      ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno, 43052, Parma

    • Colorno

      Reggia di Colorno, Piazza Garibaldi 26, 43052, Colorno

    Spørgsmål