Read the Official Description

Udfordringer demokratisk udvikling i Østeuropa

Arrangør:

University of Helsinki, Aleksanteri Institute

DATOER:

9.-2017/08/18

PRISER:

600-900 EUR

CREDITS:

6 ECTS

KOORDINATOR:

Eeva Korteniemi

Target studerende

Kurset er designet til avancerede bachelorer eller masteruddannelser niveau studerende af humaniora og samfundsvidenskab.

Synopsis

Dette kursus giver et overblik over de aktuelle udfordringer i sociale og politiske udvikling i Østeuropa. Undervist af en gruppe af områdets undersøgelser eksperter i historien, statskundskab, medievidenskab og sociologi, kurset ser Østeuropa som omfattende de tidligere østbloklande. Disse omfatter de baltiske stater, East Central- og Sydøsteuropa, Balkan og Ukraine. Rusland diskuteres kun som et referencepunkt til det område af vores bekymring: der vil ikke være nogen specifikke foredrag om russiske udvikling.

Kurset giver de studerende med nye, tværfaglige tilgange til studiet af politik og samfund med fokus på emner, der hindrer en demokratisk adfærd. Rettet vil være spørgsmål om nationalisme, migration, ungdom, korruption, autoritære styre, mediernes rolle, fattigdom, køn, situationen Roma, iværksætterånd, konkurrence, civilsamfundet og miljøproblemer. For at få en bedre forståelse af de østeuropæiske udfordringer i nutidens globaliserede verden kurset, tilbyder indsigt i nyere historie og post-kommunistiske overgang.

Læringsmål

De studerende vil få et bredt overblik over aktuelle samfundsmæssige og politiske udvikling i regionen. Formålet er også at diskutere kritisk begrebet demokrati, som er undertiden forstået normativt. De studerende vil være bekendt med nye tværfaglige metoder og innovative pædagogiske metoder til at forstå kompleksiteten af ​​politik og samfund på dette område. Kurset vil også give supplerende oplysninger om studerende, der ønsker at specialisere sig i fag og forskningsområder er omfattet af kurset. De studerende vil også lære mere om igangværende banebrydende forskningsprojekter, der gennemføres ved universitetet i Helsinki.

Kursus format og undervisningsmetoder

Kurset indebærer i alt 32 timers undervisning med forskellige aktiverende læring formater, såsom foredrag, vendt klasseværelset, debatter og små værksteder. Vi anvender nye metoder, der fremmer kritisk tænkning og diskursive. Hvert foredrag omfatter obligatorisk pre-læsning, og klassen format vil indeholde en 45-minutters foredrag og 45 minutters workshop. Pensum med kursus aflæsninger vil blive formidlet til de studerende, før kurset begynder.

Midler og kriterier for vurderingen

Deltagerliste, kursus aflæsninger og afsluttende essay / eksamen. Klassificering er baseret på fremmøde, deltagelse i diskussioner og færdiggørelse af de nødvendige opgaver og den endelige eksamen. Karakterskala: 5 = fremragende 4 = meget god 3 = god 2 = gennemsnit 1 = dårlig 0 = mislykkes.

Program taught in:
Engelsk

See 19 more programs offered by Helsinki Summer School »

This course is Campus based
Start Date
Aug. 2019
Duration
10 dage
Fuldtid
Price
600 EUR
600-900 EUR
Deadline
By locations
By date
Start Date
Aug. 2019
End Date
Application deadline

Aug. 2019

Location
Application deadline
End Date