Read the Official Description

TJO

Det primære mål med vores projekt er at give uddannelse i undervands arkæologi gennem deltagelse i igangværende forskningsprojekter. Den første af disse vil fokusere på skibsbygning i det osmanniske æra og søfart i området ved Sortehavet og det østlige Middelhav. Vores forskning har til formål at udfylde hullerne i vores videnskabelige viden på området. De vigtigste værktøjer i forskningen vil være udgravning samt nøjagtig registrering af en egentlig forlis. Der er et stort antal osmanniske skibsvrag opdaget langs den vestlige kyst af Sortehavet, men kun én af dem er blevet udgravet hidtil. Forskningen vil omfatte flere vigtige videnskabelige områder som: teknologi og tradition osmanniske skibsbygning, skibsbygning centre, handelsruter etc. Vores anden forskningsprojekt er rettet mod studiet af terrestriske og marine interaktioner af mennesker, der bor i regionen i forhistorien. Dens mål skal opnås gennem en række forskellige instrumenter, herunder en geofysisk undersøgelse, kortlægning og 3D-rekonstruktion af undersøiske gamle landskaber; i forhistorien hele havbunden af ​​Sortehavet var tør jord, der blev oversvømmet under Holocæn. Mere end tyve undersøiske forhistoriske bopladser er blevet identificeret i bulgarske farvande indtil denne dag; nogle er forbundet med den meget komplicerede Varna Copper Age kultur. Hovedfokus i denne linje af forskning vil være de gamle kystnære landskaber og de ændringer, der fandt sted der; vil blive gjort et forsøg på deres genopbygning.

LogVores mål er at udvide kendskabet til vores deltagere, at forfine deres færdigheder og dermed til at drive dem videre i deres karriere i Maritime Archaeology. Feltet skole er velegnet til begyndere på området og vil introducere de studerende til en række undersøiske arkæologiske teknikker til forskning, registrering, bevaring, overvågning osv .; blandt dem er: skibbrud udgravning, undervandsfotografering, fotogrammetri og 3D-modellering, skala tegning, dykning feltundersøgelser, marine geofysik og telemåling.

Alle deltagere vil modtage Balkan Heritage Field School Certificate med angivelse af de emner og timer af de felt skoleaktiviteter (feltarbejde, foredrag, workshops, uddannelsesmæssige ture, etc.).

The Venue og steder

Bunden af ​​feltet skole ligger i kystbyen Kiten på den sydlige bulgarske Sortehavskyst. Byen er anerkendt som en central placering for arkæologiske projekter i Sortehavet. Den valgte for vores felt arbejde skibbrud ligger i bugten syd for Kiten, i en dybde på 8 - 9 meter. Bugten er rig på arkæologiske fund og hidtil mindst syv andre skibsvrag er blevet opdaget. Af dem man er blevet udgravet og registreret, og de andre er ikke blevet undersøgt op til nuet. En anden arkæologiske område af interesse i området er den undersøiske boplads fra den tidlige bronzealder (sen 4. - tidlige 3. årtusinde fvt); dette er delvis udgravet men en stor del stadig forbliver uberørt. Adskillige sten og jern ankre og bly lagre fra træ ankre, samt keramik fragmenter fra forskellige perioder er blevet fundet i havet omkring Kiten. Som et resultat af den overflod af vigtige opdagelser og fundet artefakter et museum for bulgarske Underwater Archaeology blev grundlagt i byen Kiten.

rxsulDen dynamiske arkæologiske landskab af bugten Kiten gør det til et ideelt sted for udforskning af flere aspekter af nautiske arkæologi, menneskelige tilpasninger til ændringer i miljøet, stedet dannelse processer mv Som sådan kan det også tjene som den perfekte uddannelse base for undervisning og uddannelse af arkæologi studerende.

projekttype: Field skole & undersøiske udgravninger & marine geofysiske undersøgelse

Om projektet: Feltet Skolen giver uddannelse i undervands arkæologi gennem deltagelse i tre parallelle igangværende forskningsprojekter:

 • udgravning af en post-middelalderlige (sandsynligvis osmanniske periode) skibbrud i South Bay of Kiten;
 • geofysiske undersøgelser af de undersøiske forhistoriske landskaber langs den sydlige bulgarske Sortehavskyst.
 • felt undersøgelse, overvågning og kortlægning af arkæologiske steder i South Bay of Kiten;
 • Feltet skole er velegnet til begyndere på området og vil introducere de studerende til en række undersøiske arkæologiske teknikker til forskning, registrering, bevaring, overvågning mv Deltagere i feltet skole uddannes i skibbrud udgravning, undervandsfotografering, fotogrammetri og 3D-modellering, skala tegning, dykning feltundersøgelser, marine geofysik og telemåling.

Projektsted: Deltagere og personale ophold i familiehotel beliggende i feriebyen Kiten, sydlige bulgarske Sortehavskyst. Indkvartering er i i rum med to til tre senge, med aircondition, wi-fi, badeværelse med toilet, etc.

dtukPartnere i projektet: Feltet skole er arrangeret af Balkan Heritage Foundation (BHF) i colaboration med National Center for Underwater Archaeology (CUA), Bulgarien og Institut for Field Research, USA Akademiske kreditter: Studerende, der studerer i Europa kan modtage op til 9 ECTS gennem New Bulgarian University, Bulgarien. Studerende, der studerer uden for Europa kan få 8 semester kredit enheder (svarende til 12 kvartal enheder) gennem IFR akademiske partner University of California, Los Angeles (UCLA) - Udvidelse.

Felt skole koordinator: Dr. Nayden Prahov, arkæolog ved National Institute of Archaeology med Museum, bulgarske videnskabsakademi; Balkan Heritage Foundation Program Director

Datoer: 25 maj - 22 Juni 2017

Antal felt school steder tilgængelige: Maksimum 8

Ansøgningsfrist: Indtil de steder er fyldt eller seneste 1 maj 2017

Projekt sprog: Engelsk

Minimum alder: 18

Krav:

 • Ansøgere skal have mindst SCUBA Open Water certifikat udstedt af en verdensomspændende anerkendt uddannelse organisation; Deltagerne skal have up-to-date DAN forsikring.
 • Deltagerne skal dokumentere (log bog) i mindst fire dyk inden for et år før feltet skole. I tilfælde af at de ikke har de bør gøre mindst to til fire ekstra dyk i Bulgarien før feltet skole begynder med partnering dykkercenter Marina på deres egne expenses.Participants skal give deres eget dykkerudstyr (dykkerdragt (5 mm våddragt anbefales), BCD, regulator, maske, finner, snorkel, kniv, støvletter, etc.). Hvis deltagerne ikke medbringe deres egen dykkerudstyr, de kunne leje sådan fra partnering dykkercenter til en pris på op til 15 euro per dag (afhængig af de emner lejet).
 • Deltagerne skal give deres egen dykkerudstyr: dykkerdragt (våddragt 5 mm anbefales), BCD, regulator, maske, finner, snorkel, kniv, støvletter, etc.). Hvis deltagerne ikke medbringe deres egen dykkerudstyr, de kunne leje sådan fra partnering dykkercenter til en pris på op til 15 euro (ca.. 15 USD) per dag (afhængigt af de emner lejet). Аir tanke og dykning vægte vil være tilgængelige på sitet.
 • Alle deltagere forventes at forberede sig til feltet skole ved at læse de nødvendige aflæsninger anført nedenfor på den pågældende side. Rеadings kan leveres af projektets personale efter anmodning.
 • Deltagerne skal medbringe tøj og kosmetik er egnede til varmt og solrigt vejr, men bør også forberede regnfulde, blæsende og kølige dage.

Særlige overvejelser: Projektet er ikke anbefalet til personer med sol allergi eller andre særlige sygdomme, der kan blive forværret i løbet af de intensive udendørs aktiviteter. De gennemsnitlige maj-juni temperaturer i området er 25-30⁰ C (77-86 ℉) eller højere. Den gennemsnitlige vandtemperatur i området i slutningen af ​​maj - Juni er 17-23 ⁰ C (62-73 ℉). Dybden i den sydlige Bugt Kiten, hvor udgravninger og dykning undersøgelse vil finde sted, er 8 - 15 m (26 - 49 ft).

TDK

Program

Feltet Skolen giver et minimum af 95 timers feltarbejde og uddannelse (minimum 15 dyk), workshops, foredrag og guidede ture som følger: Field Work

 • Øve basale udgravnings- teknikker;
 • Oprettelse af felt grafisk dokumentation - grundplaner, tværsnit;
 • Underwater fotografering;
 • Marine geofysisk undersøgelse;
 • Arkæologiske dykke undersøgelse;
 • Manipulation med ROV.

Workshops

 • Arkæologiske Dokumentation af Keramik (tegning, grafisk rekonstruktion, fotografering, beskrivelse, etc.).

Forelæsninger

 • Arkæologiske arv af den vestlige Sortehavskyst.
 • Bulgarsk Underwater Archaeology.
 • Underwater Fotogrammetri og Fotografi.
 • Introduktion til Nautical Archaeology.
 • Grundlæggende Ship Architecture.
 • Skibsbygning og Søfart langs den vestlige Sortehavskysten i 18-19 århundrede.
 • Underwater Geofysik og telemåling.
 • Bevarelse af artefakter fra havmiljøet.

Guidede Ture

 • Besøg det arkæologiske museum og den gamle bydel i Nessebar;
 • Besøg det arkæologiske museum og den gamle bydel i Sozopol.
Program taught in:
Engelsk

See 2 more programs offered by Balkan Heritage Field School »

This course is Campus based
Start Date
Maj 2019
Duration
1 måned
Fuldtid
Deadline
By locations
By date
Start Date
Maj 2019
End Date
Application deadline

Maj 2019

Location
Application deadline
End Date