Read the Official Description

eath

Afslutningen på Anden Verdenskrig (1939-1945) markerer et vendepunkt i historien om East Europe. Jerntæppet og den kolde krig deler Europa i to dele. De nye socialistiske, pro-sovjetiske regimer mod øst sætte regionen i isolation fra politisk og økonomisk konsensus af Vesteuropa - den såkaldte østblok er oprettet. Ideologien af ​​kommunismen pålægges i alle områder af det offentlige liv, og det varer næsten et halvt århundrede. Som i alle andre tidsaldre, kultur og kunst er et spejl af sociale processer og i 45 år i Østeuropa de forbliver meget underordnet den kommunistiske ideologi og styret af de regerende kommunistiske partier. I dag de mest synlige og spændende beviser på denne periode er de gigantiske monumenter og monumentale komplekser bygget til at holde sammen med de kommunistiske stater. Efter sammenbruddet af de socialistiske regimer i Østeuropa mange af disse monumenter mistet deres betydning, men stadig fortjener opmærksomhed for deres monumentale æstetik og kunstnerisk værdi. At være opgivet og efterladt med ingen eller dårlig vedligeholdelse, de let smuldre ned og forsvinder fra den offentlige hukommelse, mens den igangværende debat om deres skæbne i østeuropæiske lande ikke er færdig endnu.

srykUnder den kolde krig bulgarske kunst kultur findes på nysgerrige grænsen af ​​overlappende flere centre. Mellem Øst og Vest, lokal og global, Bulgarsk kunst og arkitektur skabe deres mest vellykkede projekter i perioden som indenlandske fortolkninger af de globale tendenser på det tidspunkt. Som et resultat, kan man vidne ejendommelige refleksioner af socialistiske realisme efterfulgt af sene modernisme. De monumentale mindesmærker er ingen undtagelse til disse tendenser. De skal mindes ikoniske figurer og vigtige datoer og begivenheder i nationale og kommunistiske partis historie. Massen konstruktion af store monumenter i landet starter lige efter den kommunistiske statskup i september, 1944 og følg de historiske jubilæer i de kommende årtier. Toppen er den landsdækkende fejring af 1300-året for grundlæggelsen af ​​den bulgarske stat i 1981, set af nogle historikere som et forsøg på at sammenflette historie kommunistiske parti med den bulgarske nation. Sandsynligvis mest ikoniske symbol på denne fest er Memorial House for den bulgarske kommunistparti på toppen af ​​Buzludzha.

Den pludselige ændring i det politiske system fra socialisme til demokrati efter 1989 placerer disse materielle spor af fortiden periode i et ideologisk tomrum - de fratages deres ideologiske ladning, og den embedsmand offentlig beundring. I dag er de blevet interessante og værdifulde dobbelte dokumenter på to på hinanden følgende epoker i Europas historie og Bulgarien i særdeleshed. Det er derfor, der er en stigende interesse for disse websteder fra en bred vifte af specialister: sociologer, culturologists, kunsthistorikere, arkitekter mv samt kunstnere og rejsende fra hele verden. Emnet bliver mere og mere attraktivt og populært for studerende forsker, ph.d.-afhandlinger og doktorafhandlinger i førende gymnasier og universiteter.

dy8lòprojekttype: Field school & række ekskursioner til bekendtskab med kulturarv for den socialistiske (kommunistiske) periode i Bulgarien med fokus på monumental kunst og arkitektur. Egnet til voksne (18 +) er interesseret i kunst, historie, kunsthistorie, arkitektur, kulturel antropologi af East Bloc mellem 1945 og 1990 samt fotografering (dokumentar, kunstnerisk og arkitektonisk). Deltagernes profiler kan variere fra studerende og fagfolk til kendere.

Webstedet / s: Otte til ti monumenter og monumentale komplekser beliggende i Bulgarien, fra hovedstaden Sofia i Vesten til Sortehavets kyst mod øst. De rejsearrangementer til disse websteder vil blive organiseret af Balkan Heritage Field School.

Periode i projektets Focus: Den socialistiske periode i Bulgarien (1945-1989)

Projekt spillesteder: Sofia, Buzludzha, Stara Zagora, Shumen, Varna

BHF partnere i dette projekt: Ny Bulgarian University

Større felt skole emner / aktiviteter: En omfattende introduktion til den kommunistiske æra historie, kunst og arkitektur i Bulgarien og den rolle, fotografering og propaganda. Ekskursioner til og foto-sessioner på betydelige og imponerende bulgarske steder fra perioden ligger i spektakulære by- og naturlige miljø, bag-scenen besøg og møde med kunstnere og historikere hele vejen fra hovedstaden Sofia til Sortehavets kyst.

direktører: Emilia Kaleva, arkitekt; Nikola Mihov, fotograf

Datoer: 17 juni-1 Juli, 2017

Ansøgningsfrist: Indtil de steder er fyldt eller 10 maj 2017

Minimum af opholdets længde: To uger

Minimum alder: 18

Antal felt school steder tilgængelige: 12

Projekt sprog: Engelsk

erfaring, der kræves: Ingen.

YULSærlige krav: Projektet er ikke anbefalet til personer med særlige sygdomme, der kan blive forværret i løbet af de udendørs aktiviteter. Deltagerne skal medbringe tøj og kosmetik er egnede til varme og solrige vejr, men bør også forberede regnfulde, blæsende og kølige dage. De forventes også at forberede sig til feltet skole ved at læse så mange anbefalede læsninger som muligt før begyndelsen af ​​projektet. Bringe en personlig bærbar computer (med mus og en USB-flash-drev) og en personlig kamera anbefales, men ikke obligatorisk (DSLR, kompakt, en smart telefon med seneste generation foto kamera). Alle deltagere vil blive bedt om at frigive copyright på alle grafiske materialer, de skaber / arbejde på i løbet af ekspeditionen (kort, tegninger, fotografier mv) til Balkan Heritage Foundation for ikke-kommerciel brug.

Bemærk, borgere fra EU, EØS, USA, Canada, Japan, Republikken Korea, Australien og New Zealand har ikke brug for indrejsevisum til Bulgarien! Borgere fra lande, som ikke er nævnt ovenfor bør tjekke på forhånd, om de har brug for indrejsevisum til landet!

The Field School

Dette felt skole giver et unikt indblik i historie og kunst af kommunistiske Bulgarien. Det sigter mod at åbne døren mod arven fra den socialistiske periode i Bulgarien og på Balkan før internationalt publikum og bidrage til en afbalanceret vurdering i den løbende offentlige debat omkring dens bevarelse eller nedrivning hele Østeuropa. Det er ikke at støtte nogen politisk ideologi, men at støtte målet valorisering af kommunistisk-æra monumenter vedrørende både den historiske kontekst og moderne værdier. Den provokerende projekt titel: Arkæologi kommunismens anser den nuværende tilstand af monumenterne i fokus - forværres og forsvinder mange af dem ser lidt ligesom arkæologiske end gerne historiske steder.

etykuFeltet skole vil finde sted for første gang i 2017. Den er tænkt som den indledende fase af et langsigtet projekt omkring de tidligere socialistiske lande på Balkan. Det vil blive ledet af: 1. Emilia Kaleva, arkitekt. Hun beskæftiger sig med kulturarv bevaring og reintegration af kommunistisk-æra arkitektoniske steder. I 2006 afsluttede hun en forskningsprojekter på arkitektur og kunst af de største bulgarske kommunistiske æra monument på toppen af ​​Buzludzha; og 2. Nikola Mihov, freelance, prisvindende fotograf, hvis arbejde kombinerer kunstnerisk tilgang med arkiv forskning. Hans første foto-bog "Glem din fortid - monumentale monumenter i kommunismen" (2012) blev en reference på marken skole emne. Bogen blev valgt blandt de bedste fotobøger af året af The British Journal of Photography og nomineret til Deutsche Börse Photography præmie (2014) - en af ​​de mest prestigefyldte priser i verden af ​​fotografering. Han er er medstifter af den virtuelle museum for den socialistiske æra grafisk design i Bulgarien. Begge spiller væsentlig rolle i væksten af ​​offentlig interesse mod den kommunistiske æra arv og den relaterede debat om sin evaluering og bevarelse blandt akademiske og kunstneriske kredse.

Den Arkæologi Kommunismens - Ekspedition til kommunistiske monumenter i Bulgarien Field School Project indeholder følgende moduler: 1.Lectures og foredrag (indledende og specialiserede) på kulturelle og historiske kontekst om socialisme i det sydøstlige Europa; kunst, propaganda, arkitektur og monumenter i socialistisk Bulgarien mv

 1. Screeninger af tematisk beslægtede dokumentarfilm, der vil blive kombineret, når det er muligt, med møder med deres forfattere. Forelæsninger og screeninger i Sofia vil blive afholdt på ikoniske steder for Sofia kulturelle scene.
 2. Studiebesøg til sites / monumenter (i Sofia og landet) kombineret med specialiserede foredrag på stedet om deres historie, kontekst og kunstnerisk værdi. 4.. Foto-dokumentation sessioner under professionel overvågning af Nikola Mihov for studerende interesseret i dokumentarfotografi. Det er en mulighed for alle til at lære og anvende metoder til dokumentar, kunstnerisk og arkitektonisk fotografering, når "møder" monumenterne.

Alle deltagere vil modtage:

 • Den fotoalbum GLEMMER din fortid af N. Mihov;
 • Balkan Heritage Field School Certificate angivelse af feltarbejde timer, uddannelsesmoduler, og besøgte sites;
 • T-shirt.
wyrj

Program

Emner af præsentationer og studie-besøg i løbet marken skole:

 • Introduktion til den historiske og politiske kontekst kommunistiske æra Bulgarien;
 • Introduktion til kulturelle og kunstneriske sammenhæng kommunistiske æra Bulgarien;
 • De kommunistiske-æra monumenter som del af Visual Propaganda af Time;
 • Introduktion til bulgarsk kommunist-æra arkitektur;
 • Temaer og tilgange i Monumental Architectural Komplekser i Bulgarien mellem 1945 og 1989
 • Тhematic Forelæsninger på stedet. Historie og Specifikke af:
 • The Monument for den sovjetiske hær, Sofia, 1954
 • The National Palace of Culture Complex og Monument "1300 Years Bulgarien", Sofia, 1981
 • The Monument "Banner of Peace", Sofia, 1979
 • The Monument på toppen af ​​Buzludzha, 1981
 • The Monument "Forsvaret af Stara Zagora", Stara Zagora, 1977
 • The Monument "1300 Years bulgarske stat", Shumen, 1981
 • The Park-monument af det bulgarsk-sovjetiske Venskab, Varna, 1978
Program taught in:
Engelsk

See 2 more programs offered by Balkan Heritage Field School »

This course is Campus based
Start Date
Juni 2019
Duration
2 uger
Fuldtid
Deadline
By locations
By date
Start Date
Juni 2019
End Date
Application deadline

Juni 2019

Location
Application deadline
End Date