Mobning og chikane på arbejdspladsen kursus

Generelt

7 tilgængelige placeringer

Program beskrivelse

Mobning og chikane på arbejdspladsen er bredt anerkendt som en alvorlig sikkerheds- og sundhedsmæssigt problem i arbejdslivet.

Kursets målsætning

Baseret på den nyeste forskning, vil kurset opdatere deltagernes viden om årsagerne, risikofaktorer og konsekvenser af mobning på arbejdspladsen. Kurset vil også diskutere strategier for forebyggelse og håndtering af mobning og chikane på arbejdspladsen. Særligt fokus vil være på forebyggelse og håndtering af mobning på arbejdspladsen, efterforskning af sager, samt om behandling af mål for mobning.

Kurset vil også give deltagerne et forum og en mulighed for at udforske og drøfte spørgsmålet med mennesker, der arbejder i forskellige roller for forebyggelse og håndtering af mobning og chikane.

Målgruppe

Personaleledelse, line ledere, arbejdssikkerhed og sundhed fagfolk, fagforeningsrepræsentanter, advokater, arbejdstilsynet, organisatoriske konsulenter, kliniske behandlere, forskere og ph.d.-studerende

Kursus skitse

Sproget i kurset er engelsk.

Kurset vil bestå af forelæsninger givet af internationalt kendte eksperter på området, case præsentationer, diskussioner, gruppearbejde, cases og praktiske øvelser.

hovedemner

  • Begrebet mobning, chikane og mobning på arbejdspladsen
  • Fortilfælde, årsager og konsekvenser af mobning mv - seneste udvikling i forskning
  • Forebyggelse og håndtering af problemet; praktiske foranstaltninger til at forebygge mobning og chikane på arbejdspladsen - interventioner og bedste praksis; roller forskellige aktører (f.eks linjeledere, medlemmer af det arbejde enhed, sundheds- og sikkerhedsrepræsentanter, konsulenter)
  • Afregning de situationer: grundlæggende principper for undersøgelse af en sag og efterforskning processer
  • Støtte, hjælpe og rehabilitering af ofre for mobning

Kursusdeltagerne vil få praktisk uddannelse i at foretage undersøgelser ved hjælp af casestudier og forskellige praktiske øvelser.

BAGGRUND

Mobning og chikane på arbejdspladsen er bredt anerkendt som en alvorlig sikkerheds- og sundhedsmæssigt problem i arbejdslivet. Som et resultat af mere end tre årtiers forskning, en betydelig mængde viden eksisterer om mobning, i relation til både organisatoriske faktorer og funktionerne i arbejde, der fremmer mobning, samt de potentielle virkninger af mobning og chikane på sundhed og velvære af målene. Mobning er ikke et problem kun til de mål, men til hele værket samfund. Økonomiske omkostninger for organisationer samt af samfundet kan være betydelige.

I løbet af de seneste år har vi øget vores erfaring i at forebygge mobning på arbejdspladserne, praktiske foranstaltninger til at hjælpe og støtte målene for mobning, samt viden og erfaring i at undersøge og håndtering mobning sager med succes.

I 2007, arbejdsmarkedets parter i Europa, repræsenteret ved diverse arbejdsgiverorganisationer (f.eks Business Europe) og Den Europæiske Faglige Samarbejdsorganisation (EFS) har underskrevet en rammeaftale om forebyggelse af vold og chikane på arbejdspladsen. Aftalen sikrer arbejdstagernes ret til at indgive klager over påståede gerningsmænd med det formål at få deres sag hørt ved hjælp af en uvildig undersøgelse, og i betragtning af resultatet, de passende foranstaltninger, der træffes. Viden og værktøjer til at reagere på disse udfordringer er nødvendige i organisationer og blandt arbejdsmarkedets parter, eksperter og praktikere, der støtter organisationer til at forebygge og håndtere mobning problemer.

Senest opdateret Februar 2017

Om skolen

The mission of the Nordic Institute for Advanced Training in Occupational Health is set by the Nordic Council of Ministers. The acronym NIVA originates from the Swedish language title Nordiska Institu ... Læs mere

The mission of the Nordic Institute for Advanced Training in Occupational Health is set by the Nordic Council of Ministers. The acronym NIVA originates from the Swedish language title Nordiska Institutionen för Vidareutbildning inom Arbetsmiljöområdet. Minimer
Helsinki , København , Reykjavík , Oslo , Alsike , Stockholm , Finland Online + 6 Mere Mindre