Read the Official Description

Miljømæssige Etik i en global sammenhæng

Arrangør:

Institut for Statskundskab og Economic Studies (Social og moralfilosofi disciplin), Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Universitetet i Helsinki.

Relaterede Degree programmer:

Kandidatuddannelsen i Filosofi

DATOER:

8.-2017/08/24

PRISER:

850-1400 EUR

CREDITS:

5 ECTS

KOORDINATOR:

Corinna Casi

Target Studerende

Dette kursus er designet til studerende, der er interesseret i miljø og etiske spørgsmål. Det anbefales til studerende på filosofi, samfundsvidenskab, sociologi, miljøundersøgelser, politik og økonomi. Tidligere undersøgelser i filosofi og / eller etik er nyttige, men er ikke påkrævet.

Synopsis

Dette kursus er en introduktion til miljøetik som en filosofisk disciplin nyttigt at analysere casestudier miljømæssige. Det sigter mod at øge bevidstheden om grundlæggende og etiske rolle af det naturlige miljø i vores liv. Den teoretiske del af kurset introducerer etiske teorier og begreber, mens en mere praktisk afsnit indeholder reelle casestudier og etiske begreber fra forskellige synsvinkler.

Hvorfor er etik vigtig i den moderne verden, og hvorfor skal etik være en del af den politiske beslutningsproces? I et forsøg på at besvare sådanne spørgsmål, vil dette kursus diskutere etiske begreber - såsom iboende og instrumental værdi, antropocentrisme og ecocentrism, og bekymring for de kommende generationer - sammen med forskellige typer af Environmental Ethics teorier, såsom Deep Ecology, Økofeminisme, Land Etik , Utilitarianism, Gaia teori og Animal Rights. Anvendeligheden af ​​de forskellige etiske teorier vil blive testet i lyset af udvalgte casestudier om naturkatastrofer og miljøuheld, herunder katastrofale svigt på Fukushima-atomkraftværket den 11. marts 2011 i Japan; hydraulisk frakturering, almindeligvis kendt som "fracking"; den uretfærdige forurenende politik TEXACO (nu Chevron) i den ecuadorianske Amazonas og mange andre.

Værktøjer og koncepter, som ikke primært hører til den etiske område som den Free Rider, vil Tragedy of the Commons, homo economicus og Comedy of the Commons præsenteres som nyttige instrumenter til etiske overvejelser.

Læringsmål

Dette kursus forsøger at give de studerende analytiske apparat til kritisk at undersøge den rolle, som det naturlige miljø spiller i livet for mennesker og andre levende arter. Kurset familiarises de studerende grundlæggende begreber og teorier Environmental Ethics, fremme en forståelse af, hvordan menneskelige faktorer vejer og bære ansvaret for miljøproblemer. De studerende vil blive trænet til at se forskellige perspektiver, at anvende moralske teorier og drage etiske konklusioner fra det virkelige liv tilfælde de seneste nyheder. Dette gør det muligt for eleverne at konfrontere deres synspunkter i klassen debatter, for bedre at forstå sig selv og kolleger, og for at forbedre deres færdigheder diskussion, argumentation, gruppearbejde og præsentation.

Kursus format og undervisningsmetoder

Forelæsninger, gruppearbejde, screening af scener fra dokumentarfilm og diskussioner vil finde sted i løbet af klassen. Lille gruppe opgaver (i klassen og i hjemmet) er designet til at sætte de studerende med etiske begreber og teorier, og hjælpe dem med at anvende dem til naturkatastrofer og casestudier miljømæssige.

Midler og kriterier for vurderingen

Student arbejde vurderes på en skala 0-5, og vil være resultatet af forskellige opgaver: 1) Præsentation i klassen: 15 min. præsentation + 10 min. diskussion (35%)
2) En række individuelle og gruppeopgaver i løbet af kurset (40%)
3) Individuel anvendt projekt (15%)
4) Fremmøde og aktiv deltagelse i undervisningen (10%) Der vil ikke være nogen afsluttende eksamener. De studerende vil blive vurderet i løbet af hele kurset baseret på deres fremmøde og aktiv deltagelse i undervisningen, lektier, individuel anvendt projekt og endelige præsentation. De studerende vil være forpligtet til at arbejde hele tiden under hele Summer School. Flere instruktioner vil blive givet i løbet af første klasse.

Karakterskala: 5 = fremragende; 4 = meget god; 3 = god; 2 = tilfredsstillende; 1 = dårlig; 0 = mislykkes.

  • Vurderingskriterier (5 fremragende): Den studerende skal være til stede i klassen for alle foredrag og han / hun bør demonstrerer en aktiv deltagelse i de emner og i diskussion i klassen, så hendes / hans input vil øge den samlede værdi af klassen diskussioner. Alle de 4 krav ovennævnte er fuldt opfyldt i henhold til de frister med et fremragende resultat, og en stor forståelse af indholdet i kurset.

  • Vurderingskriterier (4 meget godt, 3 gode): Den studerende skal være til stede i klassen for alle foredrag eller mindst 95% af tiden, og han / hun vil deltage aktivt i diskussion i klassen. Alle de 4 krav ovennævnte er opfyldt i henhold til de frister med et godt niveau af forståelse af indholdet i kurset.

  • Vurderingskriterier (2 tilfredsstillende, en dårlig): Den studerende skal være til stede i klassen for alle foredrag eller mindst 90% af tiden. Alle de 4 krav ovennævnte er opfyldt (muligvis i henhold til de frister) med tilfredsstillende niveau af forståelse af indholdet i kurset.

  • Vurderingskriterier (0, mislykkedes): De studerende er ikke til stede i klassen på alle, og han / hun ikke leverer og opfylde alle de 4 krav ovennævnte i det mindste i en forståelig og tilstrækkeligt niveau.
Program taught in:
Engelsk

See 19 more programs offered by Helsinki Summer School »

This course is Campus based
Start Date
Aug. 2019
Duration
17 dage
Fuldtid
Price
850 EUR
850-1400 EUR
Deadline
By locations
By date
Start Date
Aug. 2019
End Date
Application deadline

Aug. 2019

Location
Application deadline
End Date