Read the Official Description

Introduktion til Conceptual History

Arrangør:

Center for Nordiske Studier, Helsinki Universitet

DATOER:

8.-2017/08/18

PRISER:

600-900 EUR

CREDITS:

6 ECTS

KOORDINATOR:

Jani Marjanen & Johan Strang

Target studerende

Finsk og international ph.d. og avanceret kandidatstuderende fra forskellige fagområder.

Synopsis

I august 2017 "En introduktion til Conceptual History" vil blive tilbudt af Center for Nordiske Studier, University of Helsinki, som en del af Helsinki Summer School. Nu i sit tolvte år, vil kurset blive tilrettelagt af Concepta: International Research School i Conceptual historie, og den politiske begreber Stående Gruppe for Den Europæiske Consortium of Political Research (ECPR) ved universitetet i Helsinki.

Et internationalt hold af fremtrædende forskere og gæstelærere vil engagere og opmuntre kursister i kritiske diskussioner om de politiske aspekter i centrale begreber, der anvendes i menneskelige aktiviteter, samt i de analytiske begreber inden for samfundsvidenskab og humaniora. Kurset har til formål at sætte yngre forskere med de metoder og praksis konceptuelle historie og studiet af politiske begreber som en stil teoretisering om og analysere politiske praksis. Målet med konceptuelle historie er at forstå de måder, hvorpå koncepter og ideer operationaliseres i det politiske liv gennem studiet af debatterne om deres migration, oversættelse, genfortolkning og diffusion gennem tid og rum (fra det lokale til det globale). Begrebsmæssige analyse indebærer undersøgelse af de større semantiske, diskursive, ideologiske og retoriske indstillinger konceptuelle kontroverser, og kræver kendskab til en række forskellige tilgange til diskurs, ideologi og retorik. Disse begreber kommunikeres verbalt, på print og via andre medier.

Kurset vil introducere de vigtigste aspekter af teori og metode begrebsmæssige analyse gennem drøftelser arbejde lærde såsom Reinhart Koselleck, Quentin Skinner, JGA Pocock, Michel Foucault, Pierre Rosanvallon og Dipesh Chakrabarty samt sådanne tænkere som Max Weber og Hannah Arendt. Conceptual historie tilbyder en særskilt perspektiv for at studere aktiviteten af ​​politik, i teoretisering, praksis og institutioner samt de politiske aspekter af kultur, økonomi og samfund.

Studerende vil blive opfordret til at bruge disse som redskaber i deres egne forskningsprojekter. Der vil blive lagt særlig vægt på forskellige eksempler på konceptuelle forandring, hvilket understreger sagens natur anfægtede karakter af begreber i brug. Desuden vil udviklingen i aktuelle legat udforskes gennem casestudier præsenteret af kursister såvel ved som inviterede gæster. Kurset vil blive gennemført via foredrag, diskussioner og work-in-progress sessioner. Det hilser Ph.D. og avanceret kandidatstuderende fra en række akademiske discipliner.

Læringsmål

Målet er at sætte de studerende til at bruge de metoder for konceptuelle historie i deres egen forskning.

Kursus format og undervisningsmetoder

Kurset søger at støtte de studerendes afhandling ord ved at tilbyde relevante foredrag, diskussioner på kursus aflæsninger og workshops på deltagernes tekster.

Midler og kriterier for vurderingen

Hvis eleverne indsende de nødvendige opgaver, læse de medfølgende tekster og deltage i undervisningen, vil de bestå kurset.

Program taught in:
Engelsk

See 19 more programs offered by Helsinki Summer School »

This course is Campus based
Start Date
Aug. 2019
Duration
11 dage
Fuldtid
Price
600 EUR
600-900 EUR
Deadline
By locations
By date
Start Date
Aug. 2019
End Date
Application deadline

Aug. 2019

Location
Application deadline
End Date