Read the Official Description

Engelsk som Lingua Franca: Ændring Sprog Practices

Arrangør:

Institut for Moderne Sprog, Helsinki Universitet

Relaterede Degree programmer:

  • Kandidatuddannelsen i engelsk Studies
  • Kandidatuddannelsen i sproglig mangfoldighed i den digitale tidsalder

DATOER:

8.-2017/08/24

PRISER:

850-1400 EUR

CREDITS:

5 ECTS

KOORDINATOR:

Dr. Svetlana Vetchinnikova

Target Studerende

Kurset er velegnet til studerende på kandidatuddannelsen og ph.d. niveauer samt sprog fagfolk, der har en interesse i engelske undersøgelser eller anvendt lingvistik.

Synopsis

Engelsk er blevet et globalt sprog, interkulturel kommunikation og anvendes i hele verden som en kontakt sprog mellem mennesker, der ikke deler et fælles modersmål. Ikke-engelsk som modersmål bruger i stigende grad sproget med hinanden på områder som den akademiske verden, erhvervslivet, diplomati, sport og personlige relationer. Hvordan denne nye sociolingvistiske situation, udvikle og hvordan påvirker det sprog praksis?

Efter Mauranen (2012), dette kursus undersøger fænomenet engelsk som lingua franca (ELF) fra tre forskellige, men indbyrdes forbundne perspektiver: kognitive, microsocial og makrosociale. Vi vil begynde med at se på de sproglige funktioner i ELF og tænker, hvordan kognitive egenskaber flersprogede behandling kan forklare dem. Flytning til den microsocial perspektiv vil de studerende få en chance for at observere ELF interaktion i den private sfære, med særlig vægt på misforståelser og foregribe dem samt flersprogede praksis. På det overordnede samfundsmæssige niveau, vil vi behandle sådanne spørgsmål som sprog ideologier, sproglig imperialisme og sprog ejerskab. Udforskning en meget nyere begreb af 'translanguaging ", vil vi diskutere de komplekse og flydende måder, hvorpå folk bruger flere sprog, herunder engelsk, i international kommunikation, og især i de videregående uddannelser. Vi vil fortsætte med at overveje de måder højttalere overvåge og gribe ind i deres egne eller hinandens sprog brug i ELF samspil / skrive, og slutte af med at tage en anvendt perspektiv på ELF og kigger på sine praktiske konsekvenser for undervisning og evaluering, blandt andre fagområder. Hver forelæsning emne vil blive videreudviklet med elever i en kollaborativ workshop format.

For mere information om vores forskning og ressourcer, se ELFA projektets websider: http://www.helsinki.fi/elfa

Læringsmål

De studerende vil stifte bekendtskab med begrebet ELF og teoretisk ramme. De vil tænke på konsekvenserne af fænomenet ELF for fremtiden for engelsk såvel som dens praktiske konsekvenser, f.eks inden for uddannelsesområdet. Desuden vil de få hands-on erfaring med at arbejde med autentiske sproglige data og anvende forskellige forskningsmetoder, såsom korpuslingvistik, diskursanalyse og samtale analyse.

Kursus format og undervisningsmetoder

Dagene i kurset vil blive opdelt i morgen og eftermiddag sessioner. Om morgenen, vil de studerende lytte til foredrag og om eftermiddagen, vil de få en chance for at anvende deres nyligt opnåede viden i workshops eller sprog laboratorier. De interaktive aktiviteter eftermiddage vil omfatte (Group) diskussioner, gruppearbejde, hands-on erfaring med corpus sproglige værktøjer, mini-undersøgelser i grupper eller individuelt på en computer, øvelser og opgaver. Vi vil også bruge uddrag af fast forskningsdata på vore værksteder til at give autentiske akademisk erfaring.

Midler og kriterier for vurderingen

Bestået / ikke bestået på grundlag af fremmøde, aktiv deltagelse, individuelt projektarbejde (case studies), afsluttende projekt præsentation.

I det enkelte projekt, vil hver deltager gennemfører en lille forskningsprojekt efter eget valg, med følgende komponenter: - en skriftlig resumé af projektet (1000-1500 ord) skal afleveres på fredag, 18.8. Hver deltager vil få feedback og forslag fra instruktører på mandag, 21,8. -en præsentation af projektet i det seneste møde på torsdag, 24,8. Flere detaljer om det enkelte projekt vil blive drøftet i de første møder, herunder forslag til emner og data, der kan anvendes.

Program taught in:
Engelsk

See 19 more programs offered by Helsinki Summer School »

This course is Campus based
Start Date
Aug. 2019
Duration
17 dage
Fuldtid
Price
850 EUR
850-1400 EUR
Deadline
By locations
By date
Start Date
Aug. 2019
End Date
Application deadline

Aug. 2019

Location
Application deadline
End Date