Antropologi af mad og spisning: Forståelse af selv og andre
The Umbra Institute
Nøgleinformation
Campus placering
Perugia, Italien
Lingvistik / Sprogvidenskab
Italiensk
Studieformat
På campus
Varighed
Kontakt skolen
Hastighed
Kontakt skolen
Studieafgifter
Kontakt skolen
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Tidligste startdato
Oct 2023
Introduktion
Dette kursus vil behandle madrelaterede spørgsmål fra et antropologisk perspektiv. Det vil undersøge den rolle, mad spiller i udformningen: gruppe- og personlige identiteter; etniske tilhørsforhold i en global verden religiøse grænser gennem ritualer, tabuer og undgåelser og genoplivning af lokale og globale samfund. Gennem aflæsningsopgaver og etnografisk forskning i byen Perugia vil eleverne undersøge, hvordan madtraditioner og lokal mad opretholdes og transformeres over tid og rum, og hvordan kulinarisk viden bruges til at markere kulturel tilhørighed og forskelle. Kurset vil fokusere på mad som kulturarv gennem en analyse af kulinarisk turisme, mad i bymiljøer, kultur af restauranter og UNESCO-beskyttelse af truede kostvaner. Desuden vil det anvende kønsperspektiver på kroppen og analysere magtdynamik i italienske familier gennem madforbrug og tilberedning. Studerende vil studere mad som et sted for kulturel transmission, men også for uenighed og modstand. Kurset indeholder et semestert etnografisk projekt om restauranter og gademadleverandører i Umbrien. Gennem disse øvelser i kvalitativ forskning vil eleverne blive engageret i original forskning ind og ud af klasseværelset.